"Vatan için sol kolum da feda olsun"

Şırnak'ta vatani görevini yaparken mayın patlaması sonucu gazi olan Şenol Akyol göreve hazır olduğunu söyledi.

 "Vatan için sol kolum da feda olsun"
"Vatan için sol kolum da feda olsun"
GİRİŞ 08.02.2016 12:06 GÜNCELLEME 08.02.2016 12:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Şırnak'ta vatani görevini yaparken mayın patlaması sonucu gazi olan Şenol Akyol (40), vatan için sağ kolunu kaybettiğini yine askere çağırırlarsa sol kolunu da kaybetmeye hazır olduğunu belirtti.

CUDİ'DEKİ PATLAMADA GAZİ OLDU

Akyol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1998'de vatani görevini yaparken Cudi Dağı'nda mayın patlaması nedeniyle iki arkadaşının şehit olduğunu belirterek aynı patlamada sağ kolunu kaybettiğini ve bir ayağında da kırık nedeniyle 5 santimetre kısalma olduğunu söyledi.

Olayın ardından Diyarbakır Askeri Hastanesine kaldırıldığını anlatan Akyol, "Kendime tam 4,5 gün sonra geldim. Ardından 4 ay yoğun bakımda kaldım. Hastane serüvenim yaklaşık 2,5 yıl sürdü. Allah'a çok şükür durumum iyi ve moralim yerinde" diye konuştu.

"O ZAMAN İMKANLARIMIZ KISITLIYDI"

Vatan için sağ kolunu kaybettiğine işaret eden Akyol, şöyle devam etti:

"Güneydoğu'da yaşananları, televizyonlardan izliyorum. Bir kolum olmamasına rağmen çatışmaya gidebilirim. Vatan için sağ kolumu kaybettim ama yine askere çağırırlarsa sol kolumu da kaybetmeye hazırım. Bu vatan, bizim vatanımız. Bu topraklar, bizim topraklarımız. Edirne'den, Diyarbakır'a tüm topraklar bizim ve kimse bu vatanı bölmeye çalışmasın. Bölemezler de. Bizim zamanımızda askerler operasyona gidiyordu. Şimdi özel timler var, onlar gidiyor. O dönem imkanlar biraz daha kısıtlıydı şu an her şey donanımlı."

"İçimizdekilerle değil dışarıdakilerle savaşıyoruz" diyen Akyol, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin çözümü için kararlı bir şekilde terör sorununun üzerine gittiğini vurgulayarak "İnşallah, bu terör olayları düzelir ve bir an önce biter. Bu bayrak inmeyecek ve vatan bölünmeyecek" dedi.

YORUMLAR 2
  • ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    Kolsuz kalırız bacaksız kalırız evlatsız kalırız ama vatansız kalmayız biz Türk milletiyiz.
    Cevapla
  • irfan 8 yıl önce Şikayet Et
    Kolsuz kalırız bacaksız kalırız evlatsız kalırız ama vatansız kalmayız işte Türk milleti
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!
Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankası kaynaklarına ilişkin açıklama