Sokak köpeklerine halı döşemeli, ısıtmalı barınak

RİZE’de soğuk havada üşüyen ve yiyecek bulmakta zorlanan sokak köpekleri, 24 saat ısıtılan halı döşemeli barınaklarda bakım altına alındı.

Sokak köpeklerine halı döşemeli, ısıtmalı barınak
Sokak köpeklerine halı döşemeli, ısıtmalı barınak
GİRİŞ 08.02.2016 12:31 GÜNCELLEME 08.02.2016 12:31

İkizdere İlçesi’nde yaralı ve bakıma muhtaç sokak hayvanları için gönüllü çalışma yürüten İlçe Noteri Berran Altuntecim, kış aylarında sokaklarda kalan köpekler için devreye girdi. İkizdere Belediyesi ve hayvanseverlerin desteği ile oluşturulan halı döşemeli ve 24 saat ısıtılan iki barınakta 35 sokak köpeğinin bakımı gerçekleştiriliyor. Aşıları yapılan ve yiyecek ihtiyaçları karşılanan sokak köpekleri, gündüzleri de barınaktan çıkarılarak gezdiriliyor, ardından yeniden barınağa konuluyor.

'KIŞI BURADA GEÇİRMELERİNİ SAĞLIYORUZ'

Kış şartlarında, özellikle yavru ve hasta köpekler için kapalı bir mekan oluşturduklarını belirten Noter Altuntecim şöyle dedi:

"Barınaklara ayarlı ısıtıcı yerleştirdik. Düzenli olarak besliyor ve dışarı çıkarıp gezdiriyoruz. Bu aylarda yavru hayvanların yaşama şansı çok düşüktür. Yavrular için ısı ve yemek çok önemli. Kışı burada geçirmelerini sağlayacağız. Daha sonra yine serbest bırakacağız."  

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?