70 bin kişi güvenli yerlere ulaştı

Rusya ve Esed rejiminin Halep'teki insani koridoru kapatması üzerine göçe başlayan yaklaşık 70 bin kişi güvenli yerlere ulaştı.

70 bin kişi güvenli yerlere ulaştı
70 bin kişi güvenli yerlere ulaştı
GİRİŞ 08.02.2016 14:48 GÜNCELLEME 08.02.2016 14:48

Rusya'nın geçen hafta Halep'te şiddetlenen hava bombardımanları ile Beşşar Esed rejiminin artan saldırılarından kaçan yaklaşık 70 bin kişi güvenli yerlere göç etti.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Rusya ve Esed'in saldırılarını Türkiye ile Halep şehir merkezinin bağlantısını sağlayan koridorda yoğunlaştırması üzerine yaklaşık 40 bin kişi, Mersite, Hayyan, Tel Cibin, Rityan, Kefer Naya, Hırdeteyn, Deyr Cemal, Mayir, İhris ve Kefer Nasih köylerinden Azez'e doğru göç etti. Söz konusu noktalarda Rus bombardımanı sürüyor.

Beş gün önce Halep merkezdeki rejim güçlerinin muhaliflerin koridorunu yararak batıda kuşatma altındaki Nubul ve Zehra beldelerine ulaşmasıyla Halep merkezle Türkiye bağlantısı kopmuştu. Azez'e doğru göç edenlerden yaklaşık 10 bin kişinin halihazırda Kilis'in karşısındaki Azez ilçesinde Bab-ı Selam sınır kapısında beklediği bildiriliyor. Bu kapı, Türkiye tarafındaki Öncüpınar sınır kapısının karşısında bulunuyor. Türkiye ve insani yardım kuruluşları sınır hattındaki sivilleri aynı bölgede kurulan kamplara yerleştirmeye devam ediyor.

Halep-Türkiye insani koridorunun kapanması üzerine, Rusya ve Esed'in saldırılarına daha fazla hedef olmaktan korkan yaklaşık 30 bin kişi, Anadan ilçesi, Hırreteyn, Beyyanun ve Kefer Hamra'dan Halep'in batısına yönelmiş durumda.

Esed güçlerinin şimdiki hedefinin, Rusya'nın ağır hava bombardımanı desteğiyle Halep merkezi tamamen kuşatmak olduğu öngörülüyor. Bu durumda yaklaşık yüz bin kişinin daha bu bölgelerden göç etme ihtimali söz konusu.

Kaynak: AA

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!