Milli okçunun talimatıyla YPG'ye katılacaklardı

Okçuluk Milli Takımı'nda yer alan S.M.'den aldıkları talimatla terör örgütü YPG'ye katılmak için Suriye'ye giderken yakalandılar.

Milli okçunun talimatıyla YPG'ye katılacaklardı
Milli okçunun talimatıyla YPG'ye katılacaklardı
GİRİŞ 08.02.2016 16:52 GÜNCELLEME 08.02.2016 16:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 2'si çocuk 3 kişi, Türkiye Bedensel Engelliler Okçuluk Milli Takımı'nda yer alan S.M.'den aldıkları talimatla PKK'nın Suriye'deki kolu YPG'ye katılmak için Suriye'ye geçmek istediklerini, ancak yakalandıklarını öne sürdü. Çocukları Şanlıurfa'ya kadar götüren PKK'lı, burada HDP'nin Güneydoğu'daki yapılanması DBP'li yöneticilere teslim edeceğini söyledi.

Siirt'in Kurtalan ilçesinden Şanlıurfa'ya gelen Azad E. ile 18 yaşından küçük F.G. ile Y.M., otogarda Suriye sınırındaki Ceylanpınar İlçesi'ne gitmek için minibüse binecekleri sırada şüpheli davranışlarda bulununca polis tarafından gözaltına alındı.

"DBP YÖNETİCİLERİNE TESLİM EDECEKTİM"

Terörle Mücadele Şubesi'ne götürülen şüpheliler, YPG saflarına katılmak için kente geldiklerini söyledi. Polisin sorguladığı şüphelilerden Azad E., Siirt'te oturan Türkiye Bedensel Engelliler Okçuluk Milli Takımı'nda yer alan S.M.'den aldıkları talimat doğrultusunda kente geldiklerini öne sürerek, "Yanımdaki 2 çocuğu S.M.'nin talimatıyla Şanlıurfa'ya getirdim. Ceylanpınar'a gidecektik ve orada DBP yöneticilerine çocukları teslim ederek Suriye'nin Rasulayn kentine geçerek YPG'ye katılmalarını sağlayacaktık" dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ OLMAK SUÇUNU İŞLEDİLER

Polis, şüpheli Azad E.'nin verdiği ifade ardından suçlanan Milli takım sporcusu S.M.'nin ise 7 ayrı suçtan arandığı ve firari durumda olduğunu saptadı. Sorgulaması tamamlanan Azad E. ile çocuk yaştaki diğer 2 şüpheli, 'Terör örgütü üyesi olmak ve örgüte eleman kazandırmak' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi

YORUMLAR 2
  • Abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    Belki de milli okcuyu gözden düsürmek icin bir plan. Beraati zimmet asildir!
    Cevapla
  • ZARA'lı 8 yıl önce Şikayet Et
    Yılanın başını küçükken ezmeliyiz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas ateşkes anlaşması için "Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğünü istiyor" iddiası
Alçakça anlaşmayı duyurdu!