'Paralel' operasyonunda 2 tutuklama!

KAYSERİ Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 'Paralel yapı operasyonu' kapsamında gözaltına alınan 5 şüpheliden 2'si tutuklandı.

'Paralel' operasyonunda 2 tutuklama!
'Paralel' operasyonunda 2 tutuklama!
GİRİŞ 09.02.2016 09:37 GÜNCELLEME 09.02.2016 15:04
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube ekipleri cuma günü, Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı üzerine Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi oldukları ve bu yapıya mali finans sağladıkları öne sürülen 12 şüpheli hakkında operasyon başlattı. Bu kapsamda KOM Şube ekipleri cumartesi sabahı 12 kişinin ev ve işyerlerinde arama yaparak, bilgisayar ve mali hesaplarına el koydu, 5 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden kısa adı 'KAYMOS' olan Kayseri Mobilyacılar Derneği başkanlığından kısa süre önce istifa eden eski başkan, mobilyacı Mahmut Alak, 'Kimse Yok mu Derneği' eski Başkanı Hacı Osman Büyükata, işadamları kuyumcu Necmi Somtaş, sanayici Halit Gazezoğlu ve çelik kapı imalatçısı Mustafa Ahi , nöbetçi mahkemede gece yarısı biten duruşmada ifade verdi. Suçlamaları kabul etmeyen sanayici Halit Gazezoğlu ile Kimse Yok mu Derneği eski başkanı Hacı Osman Büyükata tutuklandı. Diğer 3 şüphe adli kontrol ve yurt dışı yasağıyla tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

Operasyon kapsamında kayıplara karışan Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı (KTO) Mehmet Filiz ve akaryakıtçı Ahmet Türkmen hakkında Cumhuriyet Savcılığınca yakalama kararı çıkarıldı. Yurt dışında oldukları belirlenen diğer şüpheliler GESİAD eski başkanı, müteahhit İlhan Miraboğlu, KTO Yönetim kurulu üyesi ve çelik kapı imalatçısı İsmail Tuna, mali müşavir Mehmet Fındık, Mehmet Çetin ve Mehmet Yıldız  hakkında da gözaltı kararı verildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • Mehmet02 8 yıl önce Şikayet Et
    klasik araba kolleksiyonunun aynası kadar para ödemiş
    Cevapla
  • efendi 8 yıl önce Şikayet Et
    himmetle gelen 500 milyon dolardan fazla parayla ne kadar klasik araba aynası alınır biliyor musun, sen düşün gerisini..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!