Cizre'de PKK'ya en büyük darbeyi halk vurdu!

Cizre'de PKK'ya güvenlik güçlerinden daha ağır darbeyi vuran halk oldu. 120 bin nüfuslu ilçenin 115 bini göçünce PKK’lılar yalnız kaldı.

Cizre'de PKK'ya en büyük darbeyi halk vurdu!
Cizre'de PKK'ya en büyük darbeyi halk vurdu!
GİRİŞ 09.02.2016 11:24 GÜNCELLEME 09.02.2016 16:57
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Bir grup terörist, geçen Cuma günü sıkıştırıldıkları Cudi mahallesindeki hücre evi, içindeki ölü ve yaralı PKK’larla birlikte ateşe vererek kaçmıştı.

İlçenin yüzde 95’in teröristlerden temizleyen güvenlik güçlerinin girdikleri hücre ev, PKK’nın köstebek yuvasını andıran tünel ağını da ortaya çıkardı. Haritaya göre, teröristlerin ilçede konuşlandığı 9 bina birbirine bu tünellerle bağlı. Bir ucu güvenli bölgeye çıkan tünellerden silah ve muhimmat sevkiyatı yapan terösitler, buraları aynı zamanda kaçış noktası olarak kulanıyor.

10’U DOĞRULANDI

Cizre’de 14 Aralık’tan bu yana devam eden operasyonlarda artık sona yaklaşıldı. Teröristler hendek kazarak hayatı felç etmeden önce 120 bin nüfusu olan ilçeden, göç edenlerin sayısı 115 bine ulaştı. Kürt halkı, PKK’nın ilan ettiği sözde öz yönetimi reddetti. Halkın evlerini terk etmesi, güvenlik güçlerinin işini kolaylaştırdı. İlçedeki siviller sebebiyle operasyonlar sınırlı kalıyor, çok sayıda şehit veriliyordu. Önceki gece düzenlenen operasyonda, aralarında PKK’nın Cizre’deki saldırılarını yöneten Mamo ile Roza kod adlı sözde ilçe sorumlularının da bulunduğu 10 terörist daha öldürüldü. Güvenlik güçleriyle çatışmaya girenlerin arasında örgütün bölgedeki sözde elebaşlarından ‘Amin Reşo’ ve ‘Rozan’ kod adlı iki teröristin de olduğu tespit edildi. Dün, Cizre’nin dış mahallelerine giren STAR ekibinin edindiği bilgiye göre, hücre ev olarak kullanılan binada 45, çevresinde ise 10 PKK’lı öldürüldü.  Ancak bu rakam olarak doğrulanmadı. Komuoyuna yansıyan, “60 PKK’lı öldürüldü” iddialarına rağmen, resmi makamlar ancak 10’unu doğruladı.

KAÇAMADILAR

Operasyonda, teröristlerin kazdığı tünellere de girildi. Güvenlik güçlerinden kaçan teröristler, tünellerin diğer ucunda sıkıştırıldı. Kıstırılan PKK’lılar ile onlara yardıma gelen ve aralarında yabancı uyrukların da bulunduğu çok sayıda terörist öldürüldü. İlçede operasyonun başladığı günden bu yana öldürülen terörist sayısı resmi rakamlara göre 574’e yükseldi.

Kemal Gümüş - Star

YORUMLAR 27
  • No Comment 8 yıl önce Şikayet Et
    Sanki isteyerek mi o darbeyi vurdular? Hakettiler.. Hani ulkemde ayrimcilik vardi? madem vardi o sahislar niye suriyeye irak a gitmiyorda batiya gidiyor? kim hangi mantik acikliyabilir bunu? Bati , doguya taninamiyor ama? hadi aciklasin biriside gorelim?
    Cevapla
  • ibrahim dostum 8 yıl önce Şikayet Et
    2.5 milyon yerlerinden yurtlarından edilenlerin duası kürtlere ilaç gibi geldi(Allahu alem)
    Cevapla
  • fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    kafir pkk
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Film bitti. Sıra kandildekinlerde
    Cevapla
  • ibrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    Batılı ajanlar cirit atmaya başladı turizmin en düşük olduğu şu dönemde gelenlerin çoğunlu ajan kara propaganda danışmanlık yapmak için geliyor...bi an önce önlem alınmalı önlem detaylarını mit emniyet daha iyi bilir...yada bu ajanlar tespit edilip temizlenmeliki öyle içleri rahat dolaşamasın..nisan mayıs ayları için şuan itibariyle çalışmaları hızlandı...sınır giriş çıkışlar kontrol altında olmalı..kandilden ülkemize açılan en ufak tüneller tespit edilmeli...girişler önlenirse başarı sağlanır....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...