Bagajdan 46 milyon TL'lik nükleer külçe çıktı!

İstanbul'da, durdurulan bir otomobilin bagajında 13 külçe yüzde 97 oranında saf alüminyum ele geçirildi.

Bagajdan 46 milyon TL'lik nükleer külçe çıktı!
Bagajdan 46 milyon TL'lik nükleer külçe çıktı!
GİRİŞ 10.02.2016 09:26 GÜNCELLEME 10.02.2016 10:44
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Uzmanlar, füze başlığı imalatında kullanılan alüminyumların piyasa değerinin 46 milyon lira olduğunu bildirdi. Külçeler incelenmek üzere Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'na teslim edildi.İstanbul Emniyet'ine telefon açan bir kişi, yurda Kaçak yollarla sokulan yüklü miktarda saf alüminyumun İran'a gönderileceğini ihbar etti. Harekete geçen polis, plakası bildirilen aracınKapalıçarşı'da kuyumculuk yapan ve kuyumcu dükkânı zincirleri bulunan E.A.'ya ait olduğunu belirledi. Kuyumcuyu teknik ve fiziki takibe alan ekipler, 11 Ocak'ta operasyon düzenleyerek aracıHaseki eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde durdurdu. Aracı kullanan kuyumcu E.A. gözaltına alınırken, aracın bagajında şifreli bir çanta içerisinde her biri 2 kg ağırlığında 13 adet alüminyum külçe bulundu. 

"YUNUS BIRAKTI" 

Kuyumcu E.A., külçe alüminyumları aldığı şahıs ve adresi saklarken, ifadesinde "Zenginleştirilmiş alüminyumları soyadını bilmediğim 'Yunus' adlı bir arkadaş bıraktı. Elimde, nereden getirildiğini gösteren bir belge ve fatura bulunmuyor" dedi. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Nükleer Araştırma Merkezi'ne gönderilen külçelerin yüzde 97 oranında saf alüminyum olduğu tespit edildi. Füze başlığının yanı sıra nükleer enerji üretiminde de kullanılan külçe alüminyumlarla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. 

YORUMLAR 24
  • burhan 8 yıl önce Şikayet Et
    ya bende fransada aliminyum dokum fabrikasinda calisiyorum bu aliminyumlarin aynisi benim calistigim fabrikaya tirlarla geliyor yani ayni bunlara benziyor,ne yani milyonlar ediyormus,inanmiyorum tabi icerigini bilemem ama goruntusu tipa,tip aynisi.
    Cevapla
  • Temel candan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bize lazim ya düşman bile akil veriyor destek cikiyor hadi hayirlisi
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    alüminyum kapı ve pencere yapıp taşısaydınız ya külçe yapılırmı yaw :D
    Cevapla
  • Emekli 8 yıl önce Şikayet Et
    Yahu altı üstü alüminyum külçesi değil mi?
    Cevapla
  • Faruk 8 yıl önce Şikayet Et
    BU IRAN A vurulan darbedir.iyiolmus
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler