Terörün insan kaynakları

Özellikle güneydoğuda açılan gençlik merkezleri teröristlere kaynak oldu.

Terörün insan kaynakları
Terörün insan kaynakları
GİRİŞ 10.02.2016 09:56 GÜNCELLEME 10.02.2016 10:01
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Yenişafak yazarı Kemal Öztürk, Okullar, belediyeler, derneklerin terörün kaynakları olarak kullanıldığını açıkladı.

Öztürk'ün yazısı şöyle:

Diyarbakır'da, çocuğu daha 10 yaşındayken zorla alınıp, PKK terör örgütüne götürülen bir annenin hikayesini dinledim. Anne, elindeki avucundaki her şeyi satıp çocuğunu bulmanın peşine düşer. Bir kaç yıl sonra izini Kobani'de bulur. Örgütün askeri yapılmıştır. Çocuğu gizliden yalvarır, 'anne beni kurtar' diye. Anne tüm çabasına, yalvarmasına ve göz yaşlarına rağmen çocuğunu alamaz. Zorla gönderirler Kobani'den. Bir daha da yavrusundan haber alamaz. Diyarbakır'a döner ve aklını oynatır.

Sur, Cizre, Hakkari, Şırnak... Köylerde, mezralarda bu hikayelerden yüzlercesi yaşandı. Çocukları zorla dağa götürülen ailelerin hikayesi ve sızısı hala devam ediyor.

ÖRGÜTE İNSAN KAZANDIRMA MERKEZİ

Ancak şimdi belediyeler, dernekler, eğitim merkezleri aracılığı ile örgüte insan kaynağı devşirme işi kitlesel yapılıyor.

Sadece Diyarbakır'da, Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin açtığı 20'den fazla gençlik merkezi var. Buradaki yaz kurslarında sadece iki ayda 52 bin kişiye eğitim verildi. Müzik, spor, el işi, meslek edindirme kursları adı altında verilen bu eğitimlerin bir kısmı ideolojik.

HDP'ye ait 3 büyükşehir, 8 il, 68 ilçe ve 23 belde belediyesinde yapılan bu tür çalışmaları düşünürseniz, Diyarbakır'daki 52 bin sayısı, çok büyük rakamlara ulaşır. Bu insanların büyük çoğunluğu genç ve eğitimsiz. Gençlik Spor Bakanlığı'na bağlı, Türkiye'deki tüm gençlik merkezlerinde eğitim verilen insan sayısı sadece 56 bin.

MAHALLELERDE ÖRGÜT FIRINI

HDP ve PKK bu kursların haricinde, mahallelerde ekmek pişirmek için tandır fırınları açıyor. Bu tandırlara vatandaşlar gelip ücretsiz olarak ekmeklerini pişirebiliyor. Mahallelerde ayrıca örgüt evleri var. Bu evlerde gençlere üniversiteye hazırlık derslerinden tutun, mahallenin tüm sorunlarıyla ilgileniyorlar. Bu esnada yapılan propagandaları siz düşünün.

OKULLAR EN BÜYÜK SORUN KAYNAĞI

Güvenlik yetkililerinin ve duyarlı sivil toplum örgütlerinin en çok dikkat çektiği konu, ortaokul ve liselerdeki durum. Maalesef okulların çoğunda müdürler ve öğretmenler PKK sempatizanı. Sendikalar ise artık PKK militanı gibi çalışıyor. Okullara farklı düşüncede öğretmenlerin gelmesi bir şekilde engelleniyor. Gelenler ise baskı altına alınarak oradan ayrılması sağlanıyor. Bu okullarda, üniversiteye giriş sınavlarında neler yaşandığını anlatmayayım.

Sosyal bilim derslerinin çoğu, “TC'nin Kürtlere yaptığı zulmü” anlatmakla geçiyor. Genç dimağların öğretmenlerinden etkilenmesi çok kolay. Bu çocukların bir kısmı okul bitince, ya PKK'ya katılıyor, ya şehirde ya da üniversitelerde militan oluyor.

İDEOLOJİLERİN ROBOT MİLİTANI YAPILAN GENÇLER

Mahallelerde, belediyelerde, okullarda ve üniversitelerde kurulan sistemle, örgüt insan kaynağı bulmakta artık zorlanmıyor maalesef. Özellikle gençleri etkilemek için her şey planlanıyor. Müzik, oyun, geziler, kamplar, şenlikler hepsi gençleri kandırmak için.

En acı olanı da bu gençlere aşılanan ideoloji. Dindar, mütedeyyin ve yerli aile yapısına sahip olan çocuklara, PKK'nın seküler, komünizmden bozma ırkçı kör ideolojisi aşılanıyor. Ailesine, ülkesine, dinine ve kültürüne yabancılaşan ve kinle doldurulan bu çocuk, bir robot militana dönüşüyor. Vur deyince vuruyorlar, öl deyince ölüyorlar. Bunların kaç tanesinin Kobani, Cezire ve Haseke'de silahlı eğitimden geçirildiği bilinmiyor ama Sur'da çatışanların bir kısmı bu gençlerdi.

Tüm terör örgütlerinin yöntemleri aşağı yukarı aynı. El Kaide, IŞİD, DHKP-C ve Paralel Örgüt de hep çocukken insan devşiriyor. Buna karşın çok köklü ve uzun vadeli planlar yapmak şart. Umuyorum mastır planda bu konuya dikkat edilir. Ancak bunu sadece devletten beklemek yanlış. Sivil örgütlerin, vakıfların, derneklerin de bu konuya acil eğilmesi gerekir.

YORUMLAR 31
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlar böyle yaparken biz devlet olarak neredeydik
    Cevapla
  • DOĞUDAN BİR SES 8 yıl önce Şikayet Et
    maalesef sol düşünce okullarda kadrolaşmış ve pkk nın avlusu gibi iş görüyor
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Hdp ve belediyeler derhal kapatılmalı belediye yöneticileri cezaevine konulmalı kürtlerin gariban cahil çocuklarını dağ göndermekten başka bir iş yapmazlar bu belediyeler durumu biraz iyi olandan da haraç alırlar bu kürt düşmanları hainler bunlar şeytan bunlarda hasiyet iman diye bir şey yok
    Cevapla
  • Mete TÜRK 8 yıl önce Şikayet Et
    Hdp denen partiye ait ne kadar belediye var ise hepsinin yetkileri ellerinden alınmalı.
    Cevapla
  • gerçek urfalı 8 yıl önce Şikayet Et
    en güzeli anayasanın değişmesi ,avrupa da bir insan rahat yorum yapamıyor.devlet söz konusu ise burada önüne gelen konuşuyor.ne yapmak lazım haddini bilip konuşmak gerek buda yasalarla çok güzel olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar