Sarıyer'deki otobüs kazasına 7,5 yıl hapis

Sarıyer'de yolcu otobüsüyle 2 kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığı kazada otobüs şoförü Fikret Gülbahar'a 7,5 yıl hapis cezası verildi.

Sarıyer'deki otobüs kazasına 7,5 yıl hapis
Sarıyer'deki otobüs kazasına 7,5 yıl hapis
GİRİŞ 10.02.2016 10:58 GÜNCELLEME 10.02.2016 12:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Gülbahar ile bazı müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Sait Kunt'un mütalaasına ilişkin görüşleri sorulan sanık Gülbahar, mütalaaya bir diyeceğinin olmadığını beyan etti.

Müşteki avukatlarıysa mütalaaya katılmadıklarını beyan ederek, sanık Gülbahar'ın Türk Ceza Kanunu'da (TCK) suça ilişkin en üst ceza oranıyla cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Gülbahar'ın avukatı Hüseyin Gürses söz alarak, "Bilirkişinin raporunda havanın açık ve zeminin kuru olduğu belirtilmiştir. Oysa dosyadaki görüntülerde havanın yağmurlu ve zeminin ıslak olduğu anlaşılmaktadır. Görüntülerde aracın fren lambalarının yandığı görülmektedir. Oysa müvekkilim aracın hızlandığını söylemektedir. Araç müvekkilimin iradesi dışında hızlanmıştır, kasıt ya da kusur yoktur. Bu nedenle sanığın beraatini talep ediyorum" diye konuştu.

Duruşmada söz alan sanık Fikret Gülbahar, "Huzurunuzda doğruları söyledim. Aracımın arızalanması sonucu olay meydana gelmiştir. Aracımın kaza yapması sonucunda ön camı kırıldı, önümü göremedim ve aracım frene basılıyken sürüklenmiştir. Zaten savcı da aracın iç kamera görüntülerinden bunu tespit etmiştir" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Fikret Gülbahar'ın taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet verme suçunu sabit görerek, 7 yıl 6 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına ve sürücü belgesine 3 yıl süreyle el konulmasına karar verdi.

Heyet, ayrıca 8 bin 352 lira tutarındaki mahkeme giderlerinin sanıktan tahsilini karara bağladı.


- Davanın geçmişi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 23 Şubat 2015'te Fikret Gülbahar'ın İstanbul Otobüs AŞ'ye bağlı 34 KB 0101 plakalı 2013 model "Erguvan" şehir içi yolcu taşıma otobüsüyle Tarabyaüstü-Kabataş seferini yapmak üzere saat 14.30'da ilk duraktan boş olarak hareket ettiği belirtildi.

İddianamede, Gülbahar'ın saat 14.32'de ikinci duraktan yolcu aldığı, 14.38'de sonraki durakta bir yolcu daha aldığı, 14.40'ta Kireçburnu Araba Yolu Caddesi İsmar Market önüne geldiğinde araçlara ve yayalara çarptığı, kazada, kaldırımda yürüyen Gülferiye Düzgün (48) ve Sevim Paralı'nın (59) öldüğü, 8 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Sanık Fikret Gülbahar'ın "bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçundan 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • aydın 8 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar saçma bir adalet komedi vallahi ya adama 3 yıl ehliyetine el konulmuş sen adama 7,5 yıl ceza vermişsin ayrıca 2 canın bedeli bu olmamalı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı