Domuz bağı cinayetinde flaş gelişme

Şişli'de yaşlı karı-kocayı domuz bağıyla bağlayan ve Yakup Demirci'yi öldüren şüphelilerden biri çalışanları çıktı.

Domuz bağı cinayetinde flaş gelişme
Domuz bağı cinayetinde flaş gelişme
GİRİŞ 10.02.2016 15:17 GÜNCELLEME 10.02.2016 15:18

Harbiye’de Hagop Yakup Demirci'yi domuz bağı ile bağlayarak ölümüne neden olan, eşi Şeta Demirci’yi de yaralayan 5’i kadın 8 şüpheli yakalandıkları Trabzon’dan İstanbul’a getirilerek sorguya alındı.

İlk sorgularında suçlarını itiraf eden şüphelilerin üzerinden Hagop Yakup Demirci’den gasp ettikleri kol saati ile 20 bin dolar çıktığı öğrenildi. Şüpheliler arasında bulunan bir kişinin çiftin yanında çalıştığı öğrenildi. Polis olayın azmettiricisi olabilecek kişilerin ve tespiti için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

BOYNU KIRILMIŞ NEFESSİZ KALARAK ÖLMÜŞ

Şişli'de meydana gelen olayda, Harbiye, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki binada bulunan eve giremeyen hizmetçilerin ihbarı üzerine harekete geçen polis, domuz bağı ile bağlanmış Hagop ve Şeta Demirci çiftine ulaşmıştı.

İtfaiye ekiplerinin yardımıyla girilen evde Hagop Yakup Demirci’nin öldüğü tespit edilirken, yaralı halde bulunan Şeta Demirci hastaneye kaldırılmıştı. Adli Tıp Kurumu'nda yapılan ilk incelemede Hagop Yakup Demirci’nin boynunda kırık bulunduğu ve domuz bağı yüzünden nefessiz kalarak öldüğü tespit edilmişti.

TRABZONA KAÇMIŞLARDI

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan çalışmalar sırasında güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesi sonucu olaya karışan 5 kişi tespit edildi. Bu kişilerden erkek olan 3 kişinin eve girerek olayı gerçekleştirdikleri, bir kadının onları otomobille dışarıda beklediği, bir kadının ise yaya olarak gözcülük yaptığı ortaya çıktı.

Polis yüzlerce saat güvenlik kamera görüntüsünü geriye doğru izleyerek yabancı uyruklu oldukları tespit edilen kişilerin kimliklerini tespit etti. Yapılan çalışmalarda şüphelilerin bir araçla Trabzon’a gittikleri belirlendi.

MÜTHİŞ TAKİP

Bu gelişme üzerine Cinayet Büro Amirliğine bağlı iki ekip Trabzon’a giderek şüphelileri izlemeye aldı. Polis Trabzon’da izini sürdüğü şüphelileri yakalamak için müthiş bir takip başlatıldı. Önce şüphelilere Trabzon’da yardım eden kişilerin isimleri belirlendi. Daha sonra olaya karışan 5 kişiyi yakalamak için fırsat kollayan ekipler, dün akşam saat 18.00 sıralarında şüphelilerin bir evde toplanacağını belirledi. Bunun üzerine operasyon için düğmeye basıldı. Önce eve gelen 5 kişi gözaltına alındı, daha sonra onlara yardım eden 3 kişi yakalandı.

ŞÜPHELİLERDEN BİRİ TANIDIK ÇIKTI

Karayoluyla Samsun’a getirilen şüpheliler daha sonra uçakla sabah saatlerinde İstanbul’a getirildi. Ermenistan uyruklu Artur A., Aram E., Serge B., Marianna E. Lida B., Nargiz B., Armine M., Cristina M., Asayiş Şube Müdürlüğünde sorguya alındı.

İstanbul, Cinayet Büro Amirliği'nde sorguya alınan şüphelilerin polislere olayı yaptıklarını itiraf ettikleri öğrenildi. Şüphelilerin birinin üzerinde yapılan aramada Hagop Yakup Demirci’den gasp ettikleri kol saati ile 20 bin dolar çıktığı öğrenildi. Şüphelilerden birinin Demirci çiftinin yanında çalıştığı ortaya çıktı.

GÖZALTI SAYISI ARTABİLİR

Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü şüphelileri azmettirmiş olabilecek kişilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Savcılıktan ek gözetim izni alınan şüphelilerin Cuma günü adliyeye gönderilmeleri bekleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...