Sarı saç mağduru öğretmen adayı atandı

Adana'da, 2014 yılındaki KPSS'de başkasının yerine sınava girdiği şüphesiyle gözaltına alınan Pelin Derya Çetinkaya, Van'a atandı.

Sarı saç mağduru öğretmen adayı atandı
Sarı saç mağduru öğretmen adayı atandı
GİRİŞ 10.02.2016 22:04 GÜNCELLEME 11.02.2016 03:25
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü'nden 2012'de mezun olan Pelin Derya Çetinkaya, 2014 yılında yapılan KPSS'de daha önce girdiği sınavda sanal ortamda sisteme kaydedilen sarı saçlı haline benzemeyince, gözetmenlerin dikkatini çekti.

Başkasının yerine sınava girdiğinden şüphelenilen Pelin Derya Çetinkaya, sınav sonunda çağrılan polis ekibi tarafından götürüldüğü karakolda sorgulandı, kimliğine el konuldu. Genç kız fotoğrafları çekilip, ifadesi alınarak serbest bırakıldı, ancak işlemler yapılırken aynı gün öğleden sonra öğretmen adaylarının gireceği ikinci oturuma kimliği olmadığı için giremedi.

Pelin Derya Çetinkaya hakkında sınava girdiği belgede sahtecilik yaptığı iddiasıyla başlatılan soruşturma sonucunda Çetinkaya'nın kimlik ve belgelerinin sahte olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi. Bunun üzerine Çetinkaya, ÖSYM ve Hazine hakkında 350 bin liralık tazminat davası açtı. 

2015 YILINDAKİ SINAV İÇİN SAÇLARINI TEKRAR SARIYA BOYATTI

1 yıl boyunca tekrar dershaneye giderek sınava hazırlanan Çetinkaya, bu sene ayrı sorunla karşılaşmamak için sanal ortamdaki sarı saçlı fotoğrafını değiştirmek istedi. Çetinkaya, ÖSYM merkezine başvurdu, ancak sistemdeki fotoğrafının 2017 yılında değiştirebileceğini öğrendi. Bunun üzerine saçlarını tekrar sarıya boyatan Pelin Derya Çetinkaya, nüfus cüzdanını da değiştirdi. Çetinkaya, geçen yıl sınava girdi ve sınav sırasında herhangi bir sorun yaşamadı.

VAN'IN TUŞBA İLÇESİ'NE ATANDI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bugün düzenlenen törenle 30 bin öğretmen kadrosuna atama yapıldı. Pelin Derya Çetinkaya ise bu atamalarda 81.03 puanla 8'inci tercihi olan Van'ın Tuşba İlçesi'ndeki Alaköy Fatih Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne atandı. Atandığını görünce sevinçten ağladığını söyleyen Çetinkaya, "Sınava giremediğimde resmen çökmüştüm. Ama tekrar çalışarak iyi bir puan aldım" dedi.

YORUMLAR 5
  • Müfit Ö. 8 yıl önce Şikayet Et
    Mevlam görevinde muvaffak olmayı nasip etsin. Umarım açtığı dava kendi lehine sonuçlanır...
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun kızımıza
    Cevapla
  • vanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun
    Cevapla
  • Black man 8 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun mahkeme yi kazandım i acaba
    Cevapla
  • Ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailli gazete Erdoğan fotoğrafıyla yayınladı: Türk planı
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...