'Aylan bebek davası' sanıkları hakim karşısında

Suriyeli Aylan Kurdi bebek, ağabeyi ve annesinin de aralarında bulunduğu 5 kişinin öldüğü mülteci faciasının sanıkları hakim karşısında.

'Aylan bebek davası' sanıkları hakim karşısında
'Aylan bebek davası' sanıkları hakim karşısında
GİRİŞ 11.02.2016 11:02 GÜNCELLEME 11.02.2016 11:02

Bodrum ilçesinde, geçen 2 Eylül'de, Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmek isterken bindikleri botun Akyarlar Mahallesi Alihoca Burnu açıklarında alabora olması sonucu Suriyeli 3 yaşındaki Aylan Kurdi, ağabeyi 5 yaşındaki Galip Kurdi ve annesi Rihan Kurdi'nin de aralarında bulunduğu 5 kişi yaşamını yitirdi. Faicayla ilgili gözaltına alınan Suriye uyruklu Muwafaka Alabash ve Asem Alfrhad tutuklandı.

Bodrum Cumhuriyet Savcısı Akif Taşdemir tarafından faciada sağ kurtulan ve botu kullandığı ileri sürülen Aylan Kurdi'nin babası 40 yaşındaki Abdullah Kurdi ile insan kaçakçısı oldukları iddiasıyla tutuklanan 2 Suriyeli hakkında dava açıldı. 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak' ve 'iştirak halinde göçmen kaçakçılığı yapmak' suçlarından 35 yıla kadar hapis ve ayrıca adli para cezası istemiyle yargılanacak olan tutuklu Suriyeli 2 sanık, bugün saat 09.30'da cezaevi aracıyla jandarmalar arasında adliyeye getirildi. Tutuksuz yargılanan Abdullah Kurdi ise duruşmaya katılmadı.

Faciayla ilgili 2'si Suriyeli 4'ü Türk 6 kişinin ise yakalanması için ise halen çalışmalar sürüyor.

Aylan Kurdi'nin DHA Muhabiri Nilüfer Demir tarafından geçen 2 Eylül'de çekilen Bodrum sahilinde kıyıya vurmuş cesedi tüm dünyanın göçmen sorununa bakışını değiştirmişti. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!