PKK'ya büyük operasyon!

Munzur Vadisi Milli Parkı içinde, PKK'ya yönelik kar ve eksi 20 derece sıcaklıkta düzenlenen operasyonlarda çok sayıda sığınak imha edildi.

PKK'ya büyük operasyon!
PKK'ya büyük operasyon!
GİRİŞ 11.02.2016 11:44 GÜNCELLEME 11.02.2016 11:46
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Tunceli'de iki gün önce ilk yerli üretim olan ANKA insansız hava aracının Munzur Vadisi içinde Bali Deresi ile Venk Köprüsü arasındaki sarp dağlık alanda canlı hareketliliği tespit etmesinden sonra başlatılan operasyonla birlikte Kobra helikopterleri, bölgeyi yoğun ateş altına aldı. Bugün sabah erken saatlerinden itibaren de bölgeye özel eğitimli birliklerle kara operasyonu düzenlendi. Operasyon kapsamında Kirpi tipi zırhlı araçlar ile bölgeye taşınan profesyonel askerler, belirlenen noktalara konuşlandırıldı. Munzur Vadisi'nin Venk Köprüsü, Bali Deresi civarı, Sarıtaş bölgeleri ile vadinin hakim tepeleri ve iç kesimlerine giren askerler, birçok sığınak ve barınak tespit ederek bu bölgeleri kontrol altına aldı. 

HELİKOPTER DESTEKLİ

Sikorsky helikopterlerin de destek verdiği operasyonda Kobra helikopterler, kar kalınlığının yaklaşık 1 metreyi aştığı vadinin en üst tepeleri ile sarp ve derin vadilerin iç kesimlerindeki mağara ve barınma alanlarını bombaladı.

Tunceli 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı ve 51'inci Motorlu Piyade Tugayı'na bağılı çok özel eğitimli birlikler, Venk Köprüsü civarında yaptıkları yol araması sırasında, Tunceli-Ovacık karayoluna 7 büyük ve 3 küçük mutfak tüpünden oluşan tahrip gücü çok yüksek, yaklaşık 500 kiloluk el yapımı patlayıcıyı bularak etkisiz hale getirdi.

Dedektör köpeklerin de kullanıldığı operasyonda bazı PKK sığınakları ve tuzaklanan patlayıcılar da bu dedektör köpekler tarafından tespit edildi. Bölgede hava sıkacklılığı yer yer eksi 20 dereceyi bulurken, her türlü kış şartlarına dayanıklı kıyafetler ile operasyona çıkan askerlerin sırtlarında yaklaşık 30 kilo teçhizat taşıdıkları görüldü. Venk Köprüsü bölgesinde tespit edilen birçok PKK sığınak ve barınağında bulunan bol miktardaki yaşam malzemesi de askerler tarafından imha edildi. Sığınaklar civarında tuzaklanan iki adet el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi.
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 9
  • sancar 8 yıl önce Şikayet Et
    o yiğitler yetmezse bizide çağırsınlar,gideriz..yeter ki vatan sağolsun..
    Cevapla
  • saga 8 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH güvenlik kuvvetlerimizde görev yapan yavrularımızı korusun. Kahramanlar bu millet sizin yanınızda sakın kaygılanmayın, ben 52 yaşında inanın bu gün gel derseniz yanınızdayım.
    Cevapla
  • i.kara 8 yıl önce Şikayet Et
    allah başımızada olan siyasilerin belasını versin askerimizi polisimizi korsun.
    Cevapla
  • sidk 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne bu nefret Kafani yorma diyecegimde sizin kafa neyin kafasi oldugunu biz biliyoruz.beladanda korkmuyoruz bela eninde sonunda sahibine doner.
    Cevapla
  • Azeri 8 yıl önce Şikayet Et
    Milli helikopterler nerede?
    Cevapla
  • (_)_) 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne fark edecek ?
    Cevapla
  • memdali 8 yıl önce Şikayet Et
    terörün kökü böyle kazınır operasyonlar sürdükçe sonuna kadar ardınızdayız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar