Kayıp çocuklarda flaş gelişme!

Reşadiye'de kayıp çocuklarının ailelerinin acılı bekleyişi sürüyor. Kelkit Çayı'nın su seviyesi yeniden düşürüldü.

Kayıp çocuklarda flaş gelişme!
Kayıp çocuklarda flaş gelişme!
GİRİŞ 12.02.2016 13:50 GÜNCELLEME 12.02.2016 14:57
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yarın tekrar aramalara başlanacak. Çocukların kaçırılmış olduğundan şüphelenen ailesi ise şu çağırıyı yaptı; 'Bulana veya görene yüklü miktarda ödül vereceğiz'
 
Tokat’ın Reşadiye İlçesi’nde 45 gün önce kaybolan komşu çocukları 8 yaşındaki Bayram Erol ve 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı’yı arama çalışmaları sürerken, Kelkit Çayı’nın su seviyesi yeniden düşürüldü. Yaklaşık 25 kilometrelik alanda dalgıç polislerin katılımı ile yeniden arama yapılacak. Bayram Erol’un dedesi Bayram Erol da 45 gündür her Sabah tek başına Kelkit Çayı’na giderek umutla torununu ve arkadaşını arama çalışmalarına katılıyor.
 
Reşadiye’nin Çermik Mahallesi’nde oturan Adile ve Ömer Erol çiftçinin çocukları Bayram ile komşuları Nafize ve İbrahim Taşçı çiftinin çocukları Dursun Kağan, geçen yıl 29 Aralık tarihinde saat 09.00 sıralarında evlerinden oynamak için dışarı çıktıktan sonra ortadan kayboldu. Bayram ve Dursun Kağan, evlerine dönmeyince, afad ve Jandarma ekiplerinin de katılımıyla günlerce arama çalışması yaptı. Ancak, çocuklar 45 gündür süren tüm çalışmalara rağmen bulunamadı.

AİLE YENİDEN ARAMA İSTEDİ
 
İlçede Ankara Emniyet Genl Müdürlüğünden gelen 4 kişilik özel ekibin çalışması sürerken, kayıp çocukların aileleri Kaymakamlığa başvurarak Kelkit Çayı’nda yeniden arama yapılmasını istedi. Bunun üzerine Sivas’ın Suşehri ilçesinde bulunan Kılıçkaya Barajı’nın kapakları kapatılarak çayın su seviyesi düşürüldü. Ailenin isteği doğrultusunda bugün öğlenden sonra ve yarın Kelkit Çayı üzerine yeniden arama çalışması yapılacağı bildirildi. Yaklaşık 25 kilometrelik alanda dalgıç polislerin katılımı ile yeniden arama yapılacak.
 
HER SABAH KELKİT ÇAYINA GİDİYOR
 
Bu arada ailelerinin acılı bekleyişi sürerken kayıp çocuklardan Bayram Erol’a ismi verilen dedesi Bayram Erol, tam 45 gündür tek başına arama çalışması yapıyor. Her sabah evinden çıkarak çocukların en son görüldüğü noktadan itibaren Kelkit Çayı kıyısında arama yapan dede Bayram Erol, torunu ve arkadaşının izini sürüyor. Yaklaşık 5 kilometre yürüyerek arama çalışması yapan Bayram Erol, torununun ve arkadaşının 45 gündür kayıp olduğunu söyleyerek, "Her gün böyle geliyoruz gidiyoruz, belki ırmaktadır diye ama yok birşey. Sabahleyin bir daha geldim, ’Belki bir ayakkabısı, elbisesi vardır’ diye yok. Siz de görüyorsunuz işte su kesildi, çocuk içinde olsa buraya bırakır. Koca ağaçları, tekerleri bırakmış 20 kiloluk çocuğu mu bırakmayacak" dedi. Umutlarının hala sürdüğünü kaydeden Bayram Erol, "Yetkililer bekleyin, illa ki bulunacak’ diyorlar. Bizim ihtimalimiz bugün sudan çıkmazsa artık yüzde yüz kaçırılmış olduğu yönünde. Bizim kimseyle davamız yok. Bulana veya görene yüklü miktarda ödül vereceğiz" diye konuştu.

 

YORUMLAR 6
  • fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcıları olsun
    Cevapla
  • leman 8 yıl önce Şikayet Et
    benim cocuklarimda okul caginda daha bir gun sokkakta oynamalarina izin vermedim bensiz vermemde neler oluyor benimle gider benimle eve doner COCUKLARIMIZA SAHIP CIKALIM ALLAH yardimciniz olsun...
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    bu cocuklara askeriye bir el atsa,emniyet yeterli gelmiyor galiba.
    Cevapla
  • Solin 8 yıl önce Şikayet Et
    İşalah bulurlar ya onlar daha cocuk allah kimseye evlak acısı cektirmesin
    Cevapla
  • Orhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Allahim sabir versin aileye insallah bulunurlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı