Cizre'de "cuma namazı" sokakta kılındı

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki bazı vatandaşlar, teröristlerin mahallerindeki camilere verdiği zarar nedeniyle cuma namazını sokakta kıldı.

Cizre'de "cuma namazı" sokakta kılındı
Cizre'de "cuma namazı" sokakta kılındı
GİRİŞ 12.02.2016 15:31 GÜNCELLEME 12.02.2016 16:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK mensuplarından temizlenen Şırnak'ın  Cizre ilçesindeki bazı vatandaşlar, mahallelerindeki camilerin teröristlerce  tahrip edilmesi nedeniyle cuma namazını sokakta kıldı.

İlçede 14 Aralık 2015'te ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından  başlatılan "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu" dün  itibarıyla sona erdi.

TSK ve emniyet unsurlarınca 59'uncu günde başarıyla tamamlanan  operasyonun ardından ilçedeki sokakların yanı sıra cami, okul ve çok sayıda  binada tuzaklanan patlayıcıların tespit edilip ardından imha edilmesi için de  kontroller sürüyor.

Teröristler tarafından tahrip edilen yapılar arasında bulunan camileri  kullanamayan vatandaşlar ise cuma namazını kılmak için sokakta bir araya geldi.  Sokakta saf tutup namaz kılan vatandaşlar, dua etti.

Öte yandan, vatandaşlar ilçenin teröristlerden temizlenmesinin  ardından açık olan marketlerden alışveriş yapmaya başladı.

Evinin ihtiyaçlarını gidermeye çalışan bir vatandaş, "İyi günler  bekliyoruz. Bundan sonra her şey çok güzel olacak. Bir şey yıkılmadan  düzelmezmiş" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 2
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    DEMİRTEŞ teröristlerinin cizre yi ne hale getirdiklerini gör kafir herif
    Cevapla
  • kadri kafadar 8 yıl önce Şikayet Et
    allah kabul etsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı