18 İl Genel Meclis Başkanı Tokat'ta

İl Genel Meclis çalışmalarını paylaşmak üzere uzun süredir devam eden' Bölgesel Meclis Başkanları' toplantısı bu kez Tokat'ta yapıldı. Toplantıya şu illerin temsilcileri katıldı:

18 İl Genel Meclis Başkanı Tokat'ta
18 İl Genel Meclis Başkanı Tokat'ta
GİRİŞ 17.08.2006 20:35 GÜNCELLEME 17.08.2006 20:35
Ekber Türkoğlu'nun haberi

5302 sayılı İl Özel İdare Yasası’nın uygulanması, norm kadroya geçişteki uygulamalar ve İl Genel Meclis çalışmalarını paylaşmak üzere uzun süredir devam eden' Bölgesel Meclis Başkanları' toplantısı bu kez Tokat'ta yapıldı.

Tokat İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol başkanlığında gerçekleşen toplantıya Amasya, Bayburt, Çankırı, Çorum, Elazığ, Giresun, Gümüşhane, Kayseri, Kırşehir, Kırıkkale, Malatya, Nevşehir, Samsun, Sinop, Sivas, Trabzon, Yozgat ve Ordu İl Genel Meclis Başkanları katıldı. 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Tokat İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol yaptı. Bu toplantıları düzenlemelerinin amacı hakkında geniş açıklamalı bilgi veren Başkan Elibol, toplantının amacının yeni çıkan yasalara uyum sağlamak olduğunu iletti.

ORTAK KARAR ALACAĞIZ

Başkan Elibol, toplantının amacını kısaca şöyle özetledi: 'Yeni çıkan 5302 sayılı İl Özel İdare kanunumuz, 5018 sayılı kamu mali yönetim ve kontrol kanunu ve norm kanunu tartışmak, istişare etmek, iller arsındaki uygulamadaki farklılıkları istişare ederek Genel İdareden taleplerimizi ortak bir kararla talep etmek için bu toplantıları yapıyoruz. Bir manada illerdeki uygulamayı en iyi şekilde yapmak istiyoruz.'

Elibol’un konuşmasının ardından Tokat’a gelen diğer İl Genel Meclisi Başkanları adına bir konuşma yapan Kayseri İl Genel Meclisi Başkanı Ramazan Taş, ilki Kayseri'de 7 ilin katılımı ile yapılan toplantının diğer illerle devam ettiğini belirtti.
KANUN ÇOK YENİ UYGULAMADA FARKLILIKLAR VAR

Taş, yeni çıkan kanunların uygulama noktasında görüş alış-verişinde bulunduklarını söylerken 'Kanunun yeni çıkmış olması, uygulamalardaki birliktelik, yatırım programları, bütçeler ve bununla birlikte özel idare teşkilatı tekrar yeniden bir oluşum içerisine girdi. Bu norm kadro ilke ve esasları yayınlandıktan sonra bunun uygulanabilirliği ile ilgili aynı hareketleri meclisimizden alınacak kararlarda bir yetki satlığı olması. Böyle düşünceler içerisinde görüş alış-verişinde bulunmanın faydalarını gördük. Özellikler Konya'da yapmış olduğumuz toplantıda ilk kanunun çıkışı ile birlikte bazı kanunlarda değişiklikler yaptırmıştık.

Yaptırma imkânımız olmuştu. Bölgelerde yapmış olduğumuz toplantılarda elde etmiş olduğumuz sonuçları burada da bir değerlendirme yapmak kaydı ile kanunda değişikler yaptırmıştır. Bir kısım özel idaresine giren konularda hukuki prosedürlerde eksikliğini gördüğümüz noktalarda yine değişiklikler yapılacak. En son kanun değişikliği halkın mahalli müşterek nitelikteki ihtiyaçlarının karşılanması ile ilgili emniyetin araç-gereç alımı ve bunlarla ilgili halkımızın düzeni ile ilgili eksiklik vardı.

En son bu eksikliklerde meclis tatile girmeden çıktı. Artık il emniyet müdürlüklerimize özel idare tarafından destek verilecektir' dedi. Taş, İl Genel Meclislerinin görev alanlarının sadece köylere hizmet götürmekle sınırlı olmadığını da hatırlattığı konuşmasında, görev alanlarının genişliğine dikkat çekti.

Yapılan konuşmaların ardından Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Elibol başkanlığında ilimize gelen diğer 18 ilin İl Genel Meclis Başkanları Vali Vekili İzzet Ercan ve Tokat Belediye Başkan Vekili Sami Dutoğlu’nu makamında ziyaret etti.
Ziyaretler sonrasında ise, 'Bölgesel Meclis Başkanları' toplantısı Ballıca Kafe’de yapılırken toplantı sonrasında İl Genel Meclis Başkanlarına dünyanın 7 harikası arasında sayılan Ballıca Mağarası gezdirildi. İl Genel Meclisi Başkanlarının Tokat programı akşam saatlerinde sona erdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi