Türkiye PYD'yi vurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri, sınırdan Türk askerine ateş açılması üzerine Suriye'deki PYD mevzilerini top atışlarıyla vurdu.

GİRİŞ 13.02.2016 17:47 GÜNCELLEME 14.02.2016 09:31
Bu Habere 362 Yorum Yapılmış

Güvenlik kaynaklarının aktardığı bilgiye göre, fırtına toplarının Azez'deki YPG mevzilerini bombaladığı belirtildi.  Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, sınırdaki 2 olay üzerine misillime yapıldı. PYD'nin üs bölgesine ateş açması üzerine angajman kuralları gereği karşılık verildiği belirtildi.

MİNİĞ VURULDU

AFP'nin aktardığına göre, Suriye İnsan Hakları Örgütü sözcüsü Rami Abdul Rahman, hedefler arasında Miniğ Askeri Havaalanı olduğunu söyledi.

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin silahlı kanadı YPG, Türkiye sınırının hemen karşısındaki Azez ilçe merkezine 500 metre yaklaşmıştı. Azez'in etrafında konuşlanan YPG'ye karşı TSK bugün operasyon başlattı. Fırtına obüsleri YPG mevzilerini bombardıman altına tuttu.

DAVUTOĞLU SİNYALİ VERMİŞTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün Erzincan'da yaptığı konuşmada, Azez'deki gelişmeler hakkında şunları söylemişti: 

"İki gün önce hainler, alçaklar hava bombardımanıyla, milislerle Azez'e saldırdıklarında bütün devlet zirvesi istişare yaptık. Azez'e nasıl sahip çıkarız diye. Biz bu kardeşlerimizi kaderlerine terk etmedik. 4 yıldır mazlumun yanında olan bir ülke olarak kimseden nasihat almayız. 60 bin Suriyeliyi ortada bırakmayız."

Türkiye'nin bombardımanından sonra bölgedeki yerel kaynakların geçtiği görüntüler.

RUS DESTEĞİYLE AZEZ'İ KUŞATMIŞTI

Son iki gündür Azez'e yönelik saldırılarını artıran YPG'ye Rus savaş uçaklarının havadan destek veriyordu. Rusya'nın desteğini arkasına alan terör örgütü, Azez'e 500 metre uzaklıktaki Şat köyüne kadar girmişti. Azez'i kuşatan YPG köylere ağır silahlarla saldırıyordu.

YORUMLAR 362
  • Okur Yazar 8 yıl önce Şikayet Et
    Ateşkes muhabbeti zaten Türkiye'Den çıkacak sesi büyütüp batıda Türkiye'yi haksız konumda göstermek için bir hazırlıktı. Türkiye'yi işin içine çekmek için yapmadıkları kalmadı ne yapacaklağımızı gayet iyi biliyorlar.. Bence bunu herzaman olduğu gibi Türk gibi yapmak gerek.. İşin içinde büyük bir sürpriz olmalı karadan girilecek yer hemen hemen belli ancak beklemedikleri..
    Cevapla
  • Kobanide vursaydık 8 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi Suriyede pkk kalmamıştı...
    Cevapla
  • cem 8 yıl önce Şikayet Et
    iyi yapmışlar köpeklere verin hemen karşılığı
    Cevapla
  • ismail 8 yıl önce Şikayet Et
    Bize Sefer Gözüktü Zafer ALLAHINDIR...
    Cevapla
  • gurbetci turanci 8 yıl önce Şikayet Et
    kara harekati istiyoz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı