Emniyet'ten Figen Yüksekdağ açıklaması

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında açıklama yaptı.

Emniyet'ten Figen Yüksekdağ açıklaması
Emniyet'ten Figen Yüksekdağ açıklaması
GİRİŞ 14.02.2016 10:55 GÜNCELLEME 14.02.2016 11:39
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Sultangazi'de HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın içinde bulunduğu aracın polis tarafından silah doğrultularak durdurulduğu iddiası üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü yazılı açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, "Bölücü terör örgütü yandaşlarınca, 15 Şubat 1999 tarihinde yakalanan terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının bahane edilerek korsan gösteri yapılacağı ve bölgedeki güvenlik güçlerine EYP (el yapımı patlayıcı) ve silahla saldırı gerçekleştirileceği yönünde bilgiler edinilmiş, bu doğrultuda bir dizi güvenlik tedbirleri uygulamaya konulmuştur. Bu kapsamda Sultangazi İlçesi Gazi Polis Merkezi önünde araçlar üzerinde uygulama başlatılmıştır. Bu esnada uygulama noktasından hızla geçmeye çalışan bir araç usulünce durdurulmuş, aracın içerisinde HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın bulunduğunun anlaşılması üzerine araç bekletilmeksizin gönderilmiştir" denildi.

Açıklamada şöyle devam etti: "Bahse konu uygulamalar çerçevesinde 13 Şubat 2016 tarihinde Sultangazi İlçesinde yapılan yol kontrolleri, araç aramaları ve belirlenen adreslere yönelik gerçekleştirilen uygulamalar neticesinde; 54 molotof kokteyli, 6 patlamaya hazır EYP (el yapımı patlayıcı), 5 tabanca ele geçirilmiş ve 11 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştır. İstanbul halkının huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik güvenlik tedbirleri yasal mevzuatlar çerçevesinde kararlılıkla ve kesintisiz olarak sürdürülecektir"

YORUMLAR 28
  • hemso70 8 yıl önce Şikayet Et
    kim bilir belki'de silah patlayici bomba falan tasiyordur,ilk once bunlarin arabalari aranmasi lazim vatan hainlerinin.
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    normal vatandaş olsa durdurulup aranır orada bekletilir figen yüksekdağın aracı neden bekletilmeden hemen yollanır neden aranmaz ?
    Cevapla
  • fako 8 yıl önce Şikayet Et
    sizi anlamak istiyorum ama anlayamıyorum.esas aranacak teröristi aramıyorsunuz.pes yani.diyecek birşey bulamıyorum.meclisteki teröristleri içeri almadan bu işler düzelmeeeeeez.
    Cevapla
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    once bunları aaryın sonra olmadı tarayın haın bunlar artık yeter bunların biizmle oyun oynadıkları dilleride elleride çok uzadı ya siz devlet olarak kesın yada bız mıllet olarak keserız
    Cevapla
  • osmanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    emniyet haklı gardaşım bombayı vekil bozuntusundan daha rahat kim taşıyabilir ki...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan