Ahmet Ustaosmanoğlu'ndan külliye açıklaması

Beykoz'da bulunan bir yapının kaçak olduğu gerekçesiyle yıkılması sonucu çıkan tartışmalara dair İsmailağa camiasından açıklama geldi.

Ahmet Ustaosmanoğlu'ndan külliye açıklaması
Ahmet Ustaosmanoğlu'ndan külliye açıklaması
GİRİŞ 14.02.2016 16:30 GÜNCELLEME 14.02.2016 16:47
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Beykoz'daki kaçak külliye yıkımı, İsmailağa Cemaati'yle ilişkilendirilmişti. Söz konusu kulliyenin İsmailağa Cemaati'ne ait olduğu iddia edilmiş, cemaatten de kulliyenin kendilerine ait olmadığı yönünde açıklama gelmişti. Bir açıklama da, cemaatin lideri Mahmud Ustaosmanoğlu'nun oğlundan bir açıklama geldi. Ahmet Ustaosmanoğlu, "birtakım şahıs ve kurumların daha önce orman arazilerini ve imkanlarını haksız iktisaplarının, hak ve hakikat davası güdenler için bir ölçü teşkil etmeyeceğini" belirtti.

BEYKOZ'DA KÜLLİYE BİNASINDA KAÇAK YIKIM

'Küçük meseleler'

Ahmet Ustaosmanoğlu, "İsmailağa Camiası" internet sitesi aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, sükunet ve huzura her zamankinden fazla ihtiyaç duyulan bu günlerde, birtakım çevrelerin camialarının yıllardır temsil ettiği hikmet ve irfan temelli büyük kazanımlarını yok etme çabası içerisinde olduğunu savundu.

Son günlerde yaşadıkları küçük meselelerin ve bu sebeple yaptığı açıklamanın gayesinden saptırılarak, kendi maksatları ve çıkarları istikametinde kullanılmak istendiğini kaydeden Ustaosmanoğlu, her hadiseden millet ve devlet krizi çıkarmayı fırsat sayan bu yolla Cumhurbaşkanı, hükümet ve devletin saygın kurumlarını yıpratmayı hedef haline getiren çevrelere bir kez daha seslenmeyi bir vazife addettiğini aktardı.
Adalet ve hukukun tecellisinin herkes için en büyük kazanım olduğunu vurgulayan Ustaosmanoğlu, şu görüşlere yer verdi:

İSMAİLAĞA CEMAATİ'NDEN YIKIM AÇIKLAMASI

Babası hakkındaki açıklama

"Birtakım şahısların ve kurumların daha önce orman arazilerini ve imkanlarını haksız iktisapları, hak ve hakikat davası güdenler için bir ölçü teşkil etmez. Kendi şahsi meselelerini ümmetin ve cemaatin sorunları olarak ilan etmek ve masum insanları bilgi sahibi olmadıkları hususlarda taraf kılma çabaları asla tasvip edilemez. Son olarak muhterem babam hakkında yaptığım açıklama, kendisinin durumunu merak eden kardeşlerimizin bilgilendirilmesi maksadıyla yapılmıştır. Son yıllarda sıhhat şartları sebebiyle doktor tavsiyesine binaen şimdilik Çavuşbaşı'ndaki ikametgahında istirahat ettiğine dair beyanımın, bazı medya kuruluşları ve şahıslar tarafından suistimal edilmesi ve başka maksatla kullanılmasından büyük üzüntü duyduğumu ifade etmek isterim."

YORUMLAR 6
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun hocam size yakışan bir cevap vermişsiniz.Allah a emanet olun.
    Cevapla
  • ziyan 8 yıl önce Şikayet Et
    ..MUBEREKLERİn DUASI YETER....
    Cevapla
  • Anonim 8 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim c.c. büyüklerimize sağlık, sıhhat ve afiyet versin, başımızdan eksik etmesin. Dualarını eksik etmesin. Amin.
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    allah razı olsun çok güzel sağduyulu açıklama ağzı sulanmış kuduz köpeklere fırsat verilmedi salyaları ağzında kald
    Cevapla
  • A. Ucan 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah razi olsun sag duyu herzaman Vatan icin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti