Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattına saldırı!

IKBY, Kerkük-Yumurtalık boru hattına Şanlıurfa il sınırları içinde yapılan saldırı nedeniyle petrol sevkiyatının durdurdu.

Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattına saldırı!
Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattına saldırı!
GİRİŞ 18.02.2016 15:40 GÜNCELLEME 18.02.2016 16:02
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Bakanlığın resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, "Türkiye sınırları içinde Şanlıurfa'daki sabotaj nedeniyle Kuzey Irak Bölgesi'nden Ceyhan Limanı'na yapılan petrol sevkiyatı durmuştur" ifadeleri kullanıldı. 

Açıklamada Peşmerge güçlerinin terör örgütü DAEŞ'e karşı yürüttüğüsavaşa ve IKBY'deki ekonomik krize değinilerek, "Bu saldırı doğrudan Kürdistan Bölgesi'nde yaşayan halkın rızkına yöneliktir. Hükümet, terör örgütü DAEŞ'e karşı savaşan Peşmerge güçlerinin maaşlarını ve ihtiyaçlarını da bu petrol hattından sağlamaktadır" denildi. 

Türkiye'den saldırıları durdurması ve güvenliği arttırması talebinin dile getirildiği açıklamada şunlar kaydedildi: 

"Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Türkiye hükümetinden güvenlik önlemlerini arttırmasını talep ediyoruz. Çünkü bu tür saldırılar Kürdistan Bölgesi'nde yaşayan halka büyük zarar vermektedir. Petrol fiyatlarının düşmesi nedeniyle hükümetimiz Peşmerge maaşlarını güçlükle karşılamaktadır. Çünkü petrol geliri oldukça azalmış durumda. Bu saldırı Kürdistan Bölgesi ve Peşmerge güçlerinin terörizme karşı mücadelesine büyük zarar vermektedir."

"PKK, KUZEY IRAK İÇİŞLERİNE KARIŞMASIN" 

Öte yandan IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, yerel medyaya yaptığı açıklamada, "PKK, Kuzey Irak Bölgesi'nin içişlerine müdahale etmekten uzak dursun. Enerji ve doğal gaz sevkiyatının PKK'yı ilgilendiren bir yönü yoktur.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • turan 8 yıl önce Şikayet Et
    rus dan talimatı öyle alıyor hainler
    Cevapla
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    zaten pyd koridoru petrolün türkiyesiz dünya pazarına sunmak için açılmaya çalışılıyor.yani türkiye kar etmesin kim kar ederse etsin.
    Cevapla
  • Faruk 8 yıl önce Şikayet Et
    Pkk iran ın gudumunde anlamadinizmi
    Cevapla
  • Dost 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir kez daha pkk terör örgütünün Kürtler için mücadele etmediği kanıtlanmıştır Allah yardımcımız olsun inşallah yakın Zaman'da çok beklediğimiz Huzura kavuşuruz inşAllah bıktık artık
    Cevapla
  • ayyıldız 8 yıl önce Şikayet Et
    ankara,istanbul,ş.urfa,diyarbakır,şırnak, mersin,hatay bu iller sayabildiğim aklıma bi çırpıda gelen bomba patlatılan yerler.istifa edecek sorumlu hala yokmu?
    Cevapla
  • birisi 8 yıl önce Şikayet Et
    bir bitmediniz.
    Cevapla
  • Mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne o istifa ettirip yerlerine HDP lileri mi getireceksin aklıevvel. Başbakan Selo , Gen kurmay başkanı da APO yu yaparsın. Sen bu halkı aptalmı sanıyorsun kendin gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den Marmara için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!
İspanya, Filistin'i tanıyacaklarını 3 ülkenin liderlerine iletti