"Böyle bir yaşam tarzı İslam'da yok"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "İslam’da olmayan bazı geleneklerin kadınları ikinci planda konumlandırdığını görüyoruz" dedi.

"Böyle bir yaşam tarzı İslam'da yok"
"Böyle bir yaşam tarzı İslam'da yok"
GİRİŞ 23.02.2016 13:18 GÜNCELLEME 23.02.2016 13:18
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Emine Erdoğan, Somali Altıncı Yüksek Düzeyli Ortaklar Forumu kapsamında düzenlenen "Kadın, Barış ve Güvenlik" başlıklı toplantıda yaptığı konuşmada, Somali halkının Türk halkının gönlünde çok özel bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakan olduğu dönemde, 2011 yılında kalabalık bir heyetle, uluslararası toplumun dikkatini Somali’ye yönelten tarihi bir ziyaret gerçekleştirdiğini hatırlatan Emine Erdoğan, bu ziyarette Somali halkının içinde bulunduğu zor koşulları bizzat gözlemleme imkanı bulduğunu kaydetti.

Somali’nin 2011 yılından bu yana katettiği ilerlemeyi büyük bir memnuniyetle izlediğini dile getiren Erdoğan, şöyle dedi:

"Somali halkı, bugün umutla geleceğine sahip çıkmakta, kendi ayakları üzerinde doğrulmaya çalışmaktadır. Bu süreçte, sivil toplum kuruluşlarımızın da katkılarıyla, Türkiye olarak Somalili kardeşlerimizin yanında olmaya çalıştık. Somali’de hayatın normalleşmesine yaptığımız katkıların somut sonuçlarını görmek hepimizi mutlu ediyor. Geçtiğimiz yıl ocak ayında, Cumhurbaşkanımıza refakaten, Mogadişu’ya gerçekleştirdiğim ikinci ziyaretimde, bu iyileşmeyi bizzat kendi gözlerimle görmenin mutluluğunu yaşadım."

Somali'deki devlet inşası ve barışın tesisi çabalarının büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Emine Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ne yazık ki, 20. yüzyıldan bu yana dünya, büyük acılar ve insanlık dramlarına şahit oldu. Bu zor zamanlarda en çok zarar gören kesim ise, kadınlar ve çocuklardır. İnsanlığın vicdanını kanatan bu sıkıntıların en yakın tarihli örneği ise, Akdeniz sahillerinde yitirdiğimiz çocuklar ve kadınlar olmuştur. Suriye trajedisi, uluslararası toplumun gözü önünde, milyonlarca kadını yurdundan ayırmış, nice çocuğu eğitimden mahrum bırakmıştır. Öte yandan kadınlar, bazı geleneksel bakış açılarının, kültürel normların gölgesinde kalmaktadır. Söz gelimi, İslam’da olmayan bazı geleneklerin kadınları ikinci planda konumlandırdığını görmekteyiz. Kadınları değersizleştirmeye çalışan bir yaşam tarzı, dinimizde asla yoktur."

YORUMLAR 9
  • helal be 8 yıl önce Şikayet Et
    Mütevazi bi hayat yaşayan ve çocuklarına helal lokma yedirmiş inandığı değerleri yaşayan simalarında nur akan hanım efendiye selamlar
    Cevapla
  • Emine 8 yıl önce Şikayet Et
    Makyaj...
    Cevapla
  • helal olsun 8 yıl önce Şikayet Et
    RTE na da senin gibi bir eş yakışır. ALLAH sizi Türkiyemin başından eksik etmesin.. AMİNNN
    Cevapla
  • greenrose 8 yıl önce Şikayet Et
    Haftasonu gidin kofteci yusufun ne icine girebilirsiniz kuyruktan ne arabayi park edicek yer bulursunuz
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Kim aç bu ülkede? kanaatsiz insanlarin ülkesi olduk.. korkuyorum ki Rabbim şükürsüzlüğümüz karsiliginda bizi cezalandirmasin.. bu ülkede açım diyenlerin elinde hep en yeni teknoloji telefonlar var bu mu açlık?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu