Mülteciler yeni rotası! 1 haftada bin kişi...

Antalya'nın Kaş İlçesi karşısındaki Meis Adası (Kastellerizo), insan kaçakçılarının yeni rotası oldu.

GİRİŞ 24.02.2016 17:28 GÜNCELLEME 25.02.2016 12:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Atina Makedon Haber Ajansı'nın haberine göre organizatörler, yeni rotasını, Antalya'nın Kaş İlçesi üzerinden 2 mil mesafedeki ve 250 nüfuslu turistik Meis Adası'na çevirdi. Son bir hafta içinde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu mültecilerin sayısı 900'ü buldu. Adada yetersiz güvenlik gücü bulunması nedeniyle yerel yönetimin Rodos ve Atina'dan takviye güvenlik gücü ve tıbbi yardım talebinde bulunduğu belirtildi. Kaçakların barınma sorunu yaşadığı kaydedildi.

Ayrıca Yunan adalarına yasadışı yollardan mülteci taşımakla yargılanıp mahkum olan 22 mahkumun cezaevinde başlattığı açlık grevinin üçüncü güne girdiği belirtildi. Suriyeli, Afgan ve Mısırlı olan mahkumlar, ağır cezalara çarptırıldıklarını iddia ederken aynı suçlamada mahkum olup cezaevinde bulunan Türk mahkumların açlık grevine katılmadıkları açıklandı. Cezaevinde bulunan 150 mahkumdan 80'nin insan kaçakçılığı nedeniyle tutuklu olduğu belirtildi.

YORUMLAR 1
  • arif gören 8 yıl önce Şikayet Et
    Bırakalım gitsinler. Hatta yardım da edelim gitmeleri için. Bu "yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmak isteyen" deyimi de hepten yanlış. Bu kişiler bizim yurttaşlarımız değiller ki yasa dışı yollardan yurt dışına gidiyor olsunlar. Bu şekilde belki AB'nin aklı başına gelir. Bizde kalmak isteyenlere de zaten tam Türk'e yakışır şekilde bakıyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!