Prens Charles'tan Türk başkana özel davet

İzmir Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Galler Prensi Charles'ın Londra'da düzenlediği toplantıya konuşmacı olarak katıldı.

Prens Charles'tan Türk başkana özel davet
Prens Charles'tan Türk başkana özel davet
GİRİŞ 28.02.2016 12:40 GÜNCELLEME 28.02.2016 12:59

İngiltere'nin başkenti Londra'da, Buckingham Sarayı Lancaster House'da Galler Prensi Charles'ın himayesinde 'Sürdürülebilirlik Kentleşme' konulu toplantı düzenlendi. Dünya çapında önemli konuşmacıların yer aldığı toplantıya davet edilen tek belediye başkanı olan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, 'Kentsel-Kırsal Bağlantıları' konulu etkinlikte konuşmacı olarak yer aldı. Küresel kalkınma için yerel ve kentsel sorunlara çözümlerin ve yerel üretim ile gıda güvenliği konularının görüşüldüğü toplantıda, Kraliyet Şehir Planlama Enstitüsü, Birleşmiş Milletler Habitat, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Comunitas, Adelphi Vakfı, İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD) gibi kuruluşların temsilcileri yer aldı.
Etkinlikteki tek belediye başkanı olan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, küresel kalkınma ile ilgili görüşlerini katılımcılara aktardı.

HEYECAN VERİCİYDİ

Londra dönüşü, yaptığı sunumla ilgili bilgiler veren Başkan Soyer, "Dünyadan önemli konuşmacılar arasında yer almak heyecan vericiydi. Onlara Seferihisar'da yaptığımız çalışmalardan örnekler verdim. Özellikle tarım politikalarımızın biliniyor ve daha detaylı öğrenilmek istiyor olması beni çok mutlu etti. Katılımcılara Seferihisar ölçeğinde uyguladığımız tarım politikasını ve bunların sonuçlarını aktardım. Kentte yaşayan insanların refahının kırsalda yaşayanların yok olması pahasına kurulamayacağını anlattım" dedi.

"PRENSİN KURDUĞU VAKIF 5 MİLYAR DOLARLIK FONA ULAŞMIŞ"

Prens Charles'ın himayesinde çalışmalarını sürdüren Uluslararası Sürdürülebilirlik Birimi (ISU) hakkında bilgiler de veren Başkan Soyer, "Galler Prensi Charles tarafından 2010 yılında kurulan ISU, kalkınma ve çevre sorunlarının çözümüne katkı sağlamayı hedefliyor. Tropik ormanların korunması amacıyla kısa sürede 5 milyar dolarlık uluslararası fon oluşturan Prensin kurduğu ISU, kuruluşundan bugüne doğal varlıkların korunması ve geliştirilmesi, ilkim değişikliği, gıda, su ve enerji güvenliği, kaynak kıtlığının azaltılması, tarımsal yatırımların desteklenmesi ve doğal yaşamın yaşadığı ticaretin engellenmesi gibi projelere imza atmış. ISU'nun programları, sürdürülebilir kalkınmanın finansmanı, küresel kalkınma hedeflerine ulaşmada uluslararası müzakereler ve sürdürülebilir balıkçılık gibi konuları içeriyor. ISU bu alanlarda önemli başarılar elde etmiş. Güvenilir, kapsamlı ve tarafsız analizleri, hükümetler, özel sektör ve sivil toplum arasında geniş istişarelerle yürütülen programları ile uluslararası bir üne kavuşmuş. Böyle bir platformda yer almamız hem ülkemiz hem İzmir hem de Seferihisar adına gurur verici oldu" ifadelerini kaydetti. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü