Çiçek yıktırdı, Kahraman tekrar yaptırıyor

TBMM eski Başkanı Cemil Çiçek döneminde yıkılan bahçe lokantası, yeniden inşa edilecek

Çiçek yıktırdı, Kahraman tekrar yaptırıyor
Çiçek yıktırdı, Kahraman tekrar yaptırıyor
GİRİŞ 02.03.2016 10:19 GÜNCELLEME 02.03.2016 10:55

Lokanta, milletvekillerinin gece çalışması sırasında ya da gün içinde misafirlerini ağırlayıp kısa sürede genel kurul ya da komisyon çalışmasına dönmesine imkân tanıyordu. Milletvekilleri, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’dan lokantanın yeniden yapılmasını isterken, yeni tesislerin Meclis’e uzak olduğunu, toplu yemek ısmarlamak zorunda kaldıklarını, bunun maliyetinin de yüksek olduğunu vurguladı.

Kahraman, TBMM Bütçesi görüşülürken bu konuda gelen eleştiriler ve “Bahçe lokantası neden yıkıldı?” sorularına karşılık, “Size anlatamayacağım olaylar var” açıklamasını yaptı.

Bu açıklamanın arkasından, milletvekili eşlerinin bahçe lokantasında altın günü gibi özel gün düzenlemeleri çıktı. Yoğunluk olduğunda izin verilmeyince şikâyetlerin Çiçek’e iletilmesi üzerine “Biz lokanta mı işleteceğiz, Meclis’i mi yöneteceğiz?” diye tepki gösteren Çiçek’in, yıkım kararı aldığı bildirildi.

YER TESPİT EDİLECEK

Ancak milletvekillerinin yoğun talepleri nedeniyle bahçe lokantasının yeniden yapılması gündeme geldi. Eski halkla ilişkiler binasının yeniden düzenlenmesi ve tüm lokantaların buraya toplanarak misafirlerin ana binaya girişlerinin önlenmesi planlanırken, bu sırada bahçe lokantasının da yeniden inşa edilmesi kararlaştırıldı.

TBMM İdare Amiri MHP’li Seyfettin Yılmaz, bina yıkım ve yapımlarının anlık kararlarla düzensiz yürütülmesinden yakınarak, “Meclis’i yap-boz tahtasına çeviriyoruz. Bina ihtiyacı varsa bu tüm bahçe göz önüne alınarak, yapı bozulmadan birbirine uyumlu olarak yapılmalı. Tüm ihtiyaçlar birlikte ele alınsın, parça parça çalışma olmasın” dedi. Bu kapsamda bahçede uygun ve uyumlu yer arama çalışması başlatıldı

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklamaları!
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"