Bunu beklemiyordu, Gülen'e bir şok daha

ABD'de 140'ı aşan okullarıyla her yıl Amerikan hükümetinden milyonlarca dolar para alan FETÖ faaliyetleri ABD'de de gündeme geldi.

Bunu beklemiyordu, Gülen'e bir şok daha
Bunu beklemiyordu, Gülen'e bir şok daha
GİRİŞ 05.03.2016 01:10 GÜNCELLEME 05.03.2016 09:33
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Salı günü Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde konuşan ABD eski Hazine Bakan Yardımcısı Clay Lowery, ülkede eğitim kurumları adı altında faaliyet gösterip federal hibeleri kendi organizasyonuna aktaran dini grupların araştırılması ve soruşturulması gerektiğini söyledi.

''AÇIKÇA HORTUMLANIYOR''

Lowery, ''Söz konusu iddiaların farkındayım. Birleşik Devletler'de eğitim hizmetleri sağlayan bazı şirketler ve çeşitli hibeler alıyorlar ve bu paranın bir kısmı açıkça hortumlanıyor. Açıkçası böylesine negatif bir şey oluyorsa bu ciddiye alınmalı soruşturulmalıdır'' dedi.

Kongre Üyesi Andy Barr'ın sorularını yanıtlayan Lowery, bu tür para aklama sistemi içerisinde hareket eden grupları en iyi Adalet Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı'nın ortak çalışmasının ortaya çıkarabileceğini belirtti. 

Gülen örgütlenmesi hakkında en son geçtiğimiz Aralık ayında benzer suçlamalar ortaya çıkmıştı. Chicago-Sun Times gazetesinin ulaştığı mahkeme kayıtları Gülen bağlantılı the Concept Okulları'nın yöneticilerinin ABD Eğitim Bakanlığı tarafından okullara verilen 5 milyon dolarındaki federal hibeyi paravan şirketlere ya da kendilerinin ortak olduğu şirketlere aktardığını ortaya çıkarmıştı.

Sanıklardan birisinin 20 bin dolar değerindeki bir meblağı Bank Asya'ya aktardığı bile bulunmuştu. Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) 2014'te söz konusu okullara ait Illinois, Ohio ve Indiana'daki merkezlerini basarak başlattığı soruşturma halen devam ediyor.

YORUMLAR 27
  • Yılmaz Hoca 8 yıl önce Şikayet Et
    Yaw arkadaş ben anlamadım bu adam CIA MOSSAD ajanı değilmiydi. Kafam karıştı yaw.
    Cevapla
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    herifin derisi kalın şoklardan etkilenmiyor !ancak ömür boyu içeri tıkıyacaksın !
    Cevapla
  • afras 8 yıl önce Şikayet Et
    İslama gerçekten hizmet eden bir adamı Amerika bünyesinde barındırmaz..
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    ruslardan yana olmak israilden yana onların yanında olmak kendi ülkesine kötülük yapmak insanlıksa israilin rusyanın amerikanın hepsi insan dolu
    Cevapla
  • Amerikayi 8 yıl önce Şikayet Et
    türkiyemi sandin kardes....sen insan oldukdan sonra seni Canavarlar bile yuvasina alir...
    Cevapla
  • MEHMET OSMANOĞLU 8 yıl önce Şikayet Et
    Gülen sen gerçekten İslama hizmet etseydin bu duruma kesinlikle düşmezdin, Ne oldu seni kullandılar, sümüklü mendil gibi attılar, Kıymetliydin dinini ve ülkeni satınca taş kadar değerin bile kalmadı. Senin yardakçılarında peşinde dolanıp duruyor. Yarın elinde 1 kuruş paran kalmayınca çevrende kim kalacak. İslamı kullanan kişiler, Yüce Allah'ın Adaleti büyüktür. Gün gelir bunun hesabını bu dünyadada ahirette de sorar.Şekil A (FETÖ)
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    önce bi tutarlı olun. hani kendi ajanıydı abd nin bu adam. ikiyüzlülüğün daniskası
    Cevapla
  • doğru 8 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten ABD'nin iki yüzü var şu anda. Bir yüzü Siyonist güdümünde şer cephesi ki bu hainleri de onlar destekliyor,diğer yüzü ise uyanmaya ıslaha kabiliyeti olan ve ileride hakikati görüp hakka ve İslama taraftar olacak olan ABD, hatta Avrupa. Sonuçta hepsi insanlardan oluşuyor. Güç dengesine göre ses çıkıyor "Avrupa bir osmanlıya gebedir" diyor müceddid-i ahirzaman Hz. Bediüzzaman. Yakında biraz sancılı olsa da kutlu doğum gerçekleşecek inş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!