30 milyon lale havaya kandı

İstanbul’da dikilecek 30 milyon lale, sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde gidince şimdiden açmaya başladı.

30 milyon lale havaya kandı
30 milyon lale havaya kandı
GİRİŞ 10.03.2016 12:43 GÜNCELLEME 10.03.2016 12:43

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden Ağaç AŞ’nin geçen yıl 300 mezun veren Haliç’teki ‘Bahçıvanlık Kursu’nun bahar dönemi ilk dersini, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı İhsan Şimşek verdi. Öğrencilere bahçıvanlığın incelikleriyle ilgili bilgiler veren Şimşek, bir arkadaşının “Ne güzel işiniz var, hobi gibi” sözlerine rağmen, işlerinin göründüğü kadar da sorunsuz olmadığını şöyle anlattı:

O HOBİ BİZE FOBİ

“Bir-iki tohum ekmek sana hobi gelir ama biz yılda 50 milyon çiçek, 30 milyon lale ekiyoruz. Bu bize hobi değil, fobi oluyor. Sonra bu ekilen laleler çıkacak mı çıkmayacak mı, ne renk olacak, ne bitecek? Mesela bu sene havalar sıcak gitti. Laleler erken açıyor. Lale Festivali nisanda. O yüzden buzlu su döküyoruz, açmasınlar diye. Başka bir sene sıcak su döküyorsunuz erken açsın diye. Bunlar işin tüyoları.”

EYVAH, ÇOK MU ÖĞRETTİK!

“12 yılda şehirde çok şey değişti. Vatandaşın şikâyetlerinin niteliği değişti. Vatandaş artık, ‘Bizim ağaçları kestiniz, katlettiniz’ demiyor, ‘Ağacı üçüncü boğumundan sonra kesmemeliydiniz’ diyor. ‘Nereden biliyorsun’ diye soruyorum, ‘Bahçıvanlık kursundan’ diyor. ‘Eyvah’ diyorum, ‘Acaba çok mu öğrettik’. En son ilkokulda görmüştük, pamuğun içine fasulye ekmeyi. Bir ağacı cesaretle budayacağız, meyve verdirmeye çalışacağız.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...