Yazıcıoğlu için Sivas'tan Ankara'ya yürüyor

Yerel Hak-Sen Sivas İl Başkanı Çayır, Muhsin Yazıcıoğlu için Sivas'tan Ankara'ya yürüyüş başlattı.

Yazıcıoğlu için Sivas'tan Ankara'ya yürüyor
Yazıcıoğlu için Sivas'tan Ankara'ya yürüyor
GİRİŞ 21.03.2016 17:01 GÜNCELLEME 21.03.2016 17:01

Yerel Hak-Sen Sivas İl Başkanı ve eski BBP Merkez İlçe Başkanı Nuri Çayır, helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için Sivas'tan Ankara'ya "Adalet İstiyoruz" adlı yürüyüş başlattı.

Cumhuriyet Meydanı'nda basına açıklama yapan Çayır, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatındaki yerini kelimelerle anlatamayacağını belirtti.

Gençliğinde onun fikirleriyle tanıştığını, duruşunu ve tavrını örnek aldığını ifade eden Çayır, Yazıcıoğlu'nun suikasta uğradığını savundu. Çayır, "Bundan dolayı bu kutlu günde, Türklerin bayramında, Sivas'tan Ankara'ya Muhsin Başkan ve şehitlerimiz için 'Adalet İstiyoruz' adlı yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Bu yürüyüş temsili olsa da büyük bir kararlılığa, sessizliğe meşale olacaktır." diye konuştu.

"HİÇBİR SİYASİ AMACIM YOK, AMACIM FARKINDALIK OLUŞTURMAK"

Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin hayatını kaybettiği olayın bir an evvel aydınlatılmasını isteyen Çayır, "Amacım farkındalık yaratmaktır, hiçbir siyasi amacım yoktur." dedi.

Eyleminin bir kısmını yürüyerek, bir kısmını araçla yapacağını belirten Çayır, açıklamasının ardından sırtına taktığı Türk Bayrağı ve elinde 'Muhsin Başkan için adalet istiyoruz' yazılı döviz ile Ankara'ya gitmek üzere yola çıktı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi