Dündar ve Gül hakim karşısında!

Can Dündar ve Erdem Gül, Anayasa Mahkemesi'nin tartışmalı tahliye kararının ardından ilk kez hakim karşısına çıkıyor.

Dündar ve Gül hakim karşısında!
Dündar ve Gül hakim karşısında!
GİRİŞ 25.03.2016 09:51 GÜNCELLEME 25.03.2016 09:51
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntü ve haber yayınladıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilci Erdem Gül hakkındaki ilk duruşma bugün görülecek.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevli Başsavcıvekili İrfan Fidan tarafından hazırlanan 473 sayfalık iddianamede, Adana ve Hatay'da MİT'e ait TIR'ların durdurulması olayına geniş yer veriliyor.

Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen ve Emre Uslu ile MİT TIR'larını durduran muvazzaf subaylar ile emniyet mensuplarının yargılandığı 122 sanıklı "Selam Tevhid'de Kumpas" davasının ayrıntılarının da yer aldığı iddianamede,TIR'ların Suriye'deki Türkmenlere yardım malzemesi taşıdığını, ancak bu TIR'ların FETÖ/ PDY terör örgütü yöneticisi ve üyesi konumundaki şüpheliler tarafından sahte ihbar ve deliller uydurularak durdurulduğu anlatılıyor. Bu eylemi gerçekleştirenlerin amacının Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümetini Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde "Teröre destek veren ülke" sıfatıyla yargılatmak olduğu, Can Dündar ve Erdem Gül'ün ise bu amaca hizmet ettiği ileri sürülüyor.

YORUMLAR 9
  • irfan 8 yıl önce Şikayet Et
    evet vatana ihaneti kic bir Devlet af etmezzz kesin hemen iceri alinmali lar bunu hükümet le alaksi yoktur ya DEVLET le alakasi vardir
    Cevapla
  • Ben bilirim 8 yıl önce Şikayet Et
    Hainliğin bedeli bakalım ne olacak
    Cevapla
  • çok bilir 8 yıl önce Şikayet Et
    vatan hainlerini inşallah asarlar
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu vatan hainlerini asmak lazım ama. ..
    Cevapla
  • gurbet tireni 8 yıl önce Şikayet Et
    bu iki gazeteci insallah yaptiklari ajanlik cezasiz kalmaz hak etdikleri cezayi alirlar bu milletin hakim ve savcilarimizdan bekledikleri agir cezayla yargilanmali bunlar hem ulkeye devlete zarar veren ajan cezasida agir olmali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor