Önde barikat arkada YPG

Sur ve Cizre’deki operasyonlarda büyük darbe yiyen PKK, Nusaybin’de farklı taktiklere yöneldi.

Önde barikat arkada YPG
Önde barikat arkada YPG
GİRİŞ 30.03.2016 09:09 GÜNCELLEME 30.03.2016 09:09
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

2 metre yüksekliğindeki beton bariyerler zırhlı araçları yavaşlatıyor. Kamışlı’nın karşısındaki Nusaybin’e, PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG’den de daha kolay destek geliyor.

Güvenlik kaynakları, Mardin Nusaybin’de terör örgütü PKK’ya karşı yürütülen operasyonların diğer bölgelere göre daha ağır gitmesinin arkasında, terör örgütünün yeni taktikleri olduğunu söyledi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Emniyet güçleri, örgütün yeni taktiklerine yeni yöntemlerle karşılık vererek operasyonu sürdürüyor. PKK’nın, Nusaybin’deki yeni taktiklerinden biri de beton bariyeler.

Özellikle Suriye sınırı yakınındaki mahallelerde 2 metre yüksekliğinde, 1.5 metre genişliğindeki beton bariyerler zırhlı araçların ilerleyişini durduruyor. Geçmişte bina inşaatı süsü verilerek oldukça güçlü inşa edilmiş bu bariyerlerin ortadan kaldırılması zaman alıyor. Hendeklerin, tankların bile geçişini engelleyecek şekilde geniş ve derin kazılmış olması da operasyonları yavaşlatan bir başka neden.

DAHA ÇOK TUZAKLAMA

Sur ve Cizre’de ağır yenilgi alan PKK, Nusaybin’de daha fazla ve daha farklı (çaydanlık, parke taşı gibi) el yapımı patlayıcılarla (EYP) tuzaklama yapıyor. Bu nedenle güvenlik birimleri, kendileri ve halkın güvenliği için daha titiz çalışma yürütüyor. Nusaybin, Kamışlı’nın karşısında olduğu için PKK, Suriye kolu PYD’nin silahlı gücü YPG’den diğer bölgelere göre daha rahat destek alabiliyor. Sur ve Cizre’deki operasyonlardan deneyimler kazanan PKK’nın Nusaybin’e dağ kadrosundan daha fazla terörist geçirdiği de alınan istihbaratlar arasında. 

‘TESLİM OL’ ANONSLARI

Nusaybin’de 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlayan operasyonla birlikte güvenlik güçleri, bölgede sivillerin kalmış olabileceği ihtimaline karşı 7-8 noktadan anonslar yapıyor. Anonslarda teröristler de teslim olmaya çağırılıyor. Ancak anonslara ateşle karşılık veren teröristlerle sık sık sıcak temas yaşanıyor.

Hürriyet

 

YORUMLAR 26
  • metin 8 yıl önce Şikayet Et
    operasyonu yöneten rütbelilerin tank ve top atışına izin vermedikleri söyleniyor. neymiş vatandaşın malı zarar görmemeliymiş...
    Cevapla
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    zararı sen karşılarsan sıkıntı yok metin , bende yardımcı olabilirim
    Cevapla
  • Kasım 8 yıl önce Şikayet Et
    Terörü yakın yıkın bitirin Bu millet sizinledir.
    Cevapla
  • kayseri-38 8 yıl önce Şikayet Et
    bir hava harekatına bakar,cokmu zor,ama neden yapılmıyor,bunu sormak lazım ilgililere.havadan süpürme harekatı.
    Cevapla
  • hadde 8 yıl önce Şikayet Et
    hdpli belediyeler devletle savaşıyor. devlet elle tutulur birşey yapmıyor bunlara karşı.
    Cevapla
  • Tın tın 8 yıl önce Şikayet Et
    Elini kolunu sallaya sallaya rahat geziyorlar Bunların Başkan'ları cenazelerine katılıp taziyede bulunuyor bir de Fatiha'yı Şerifeyi okuyor (parçalıycamherifi) bunlar iki yüzlüdür kimlerden destek alıyorlar ki koskoca Türkiye'ye savaş açabiliyor cibilliyetsizler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!
7 milyon kişi Türkiye'ye gelecek! Uçak yetişmiyor