İzmir Valiliği Grup Yorum'un konserini iptal etti

Grup Yorum'un bu akşam Çiğli'de vereceği konseri, İzmir Valiliği tarafından güvenlik gerekçesiyle iptal edildi.

İzmir Valiliği Grup Yorum'un konserini iptal etti
İzmir Valiliği Grup Yorum'un konserini iptal etti
GİRİŞ 02.04.2016 18:52 GÜNCELLEME 02.04.2016 18:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Grup Yorum, Çiğli Belediyesi’nin Çiğli halkının kültürel faaliyetlerini, birlik ve beraberlik duygusunu geliştirmek için bu akşam saat 19.00’da sahne alacaktı.

VALİLİK, KONSERE İZİN VERMEDİ

Çiğli Belediyesi’nin düzenleyeceği konsere Grup Yorum’u davet etmesi sonucu gelişen süreçte, İzmir Valiliği, Çiğli Belediyesi Grup Yorum Konseri’ni Grup Yorum’un DHKP/C Terör Örgütü’nün propagandasını yapması nedeniyle, planlanan konsere izin vermedi.

BAŞKAN ARSLAN, VALİLİĞİN KARARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Valiliğin kararı sonrası düzenlediği basın toplantısında konuşan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, karara şu şekilde tepki gösterdi:

"İZMİR VALİLİĞİ'Nİ PROTESTO EDİYORUM"

"Çiğlililere kültür-sanat çerçevesi içerisinde bir konser hediye etmek istedik. Lakin bizim bu etkinliğimiz İzmir Valiliği tarafından engellendi ve yasaklandı. İzmir Valiliği’nden bir talebimiz var. Bize suçlu olan bütün grupların ismini versinler, yasaklı bütün sanatçıların ismini versinler bizde programlarımızı ona göre yapalım. Eğer Grup Yorum’un kanunsuz bir şeyi varsa onları da tutuklasınlar. İzmir Valiliği’ni protesto ediyorum ve üst yetkililerden bir daha böyle bir davranışın Çiğli’ye yapılmamasını istiyorum"

YORUMLAR 2
  • gercek vatandas 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunları da alın içeri lütfen
    Cevapla
  • mahmut demirkolllllk 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu gurup esasen teröristlerin maşası uşağı kölesi. belediye başkanı nasıl valiği protosto edermiş?.kafayı mı yemiş?.Sn vali konseri sakıncalı bulmüş yada güvenlik nedenyiyle izin vermemişse sanatcıların emniyetini sağlamak için yapmıştır. Hasan aslanın valiye teşekkür etmesi lazım.Hasan efendi show mu yapıyor.yoksa pkk lı gibi isyanmı yapıyor.Vali devletin bir konudur.belediye başkanıda valiye uymak zorundadır.emrindedir saygılı olmalıdır. Millet de hasan efendiyi lanetliyor bu sebeple. Başkan böyle olmamalı. hasan hemen istifa etmeli yada özür dilemeli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu