Bedelli çalışması yok, profesyonel askerlik var

Bedelli askerlik bekleyen vatandaşlara TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı'ndan cevap geldi.

Bedelli çalışması yok, profesyonel askerlik var
Bedelli çalışması yok, profesyonel askerlik var
GİRİŞ 03.04.2016 07:04 GÜNCELLEME 03.04.2016 07:04
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü, “bedelli askerlik” konusunda bir çalışma olmadığını söyledi. Özlü, Genelkurmay Başkanlığı’nın Kuvvet-2033 Projesi kapsamında daha profesyonel bir ordu için çalışma yürüttüğünü vurguladı.

TSK profesyonelleşme oranının yüzde 42’ler seviyesine geldiğini belirten Özlü, teknolojideki dönüşümle birlikte, bu sistemleri kullanan askerlerin daha da profesyonelleşmesi gerektiğinin altını çizdi. Yürütülen çalışmaları değerlendiren Özlü, şu ifadeleri kullandı: 

5 MİLYAR DOLARLIK CİRO 

Savunma sanayi sektörümüzün bugün 5 milyar doların üzerinde bir cirosu var. Bunun 2 milyar dolara yakını ihracattan oluşuyor. Yüzde 55'ler seviyesinde yerli katkı payı mevcut. En önemli özellik teknoloji üreten bir sektör olması. 

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 20
  • noname 8 yıl önce Şikayet Et
    artık eline silah alıp cephede savaşma dönemi bitti.terörist var ülkede diye millete zorla askerlik yaptırmanın alemi yok
    Cevapla
  • Bedelli Askerlik 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar. Gunumuzde asker sayisi degil, TEKNOLOJININ konusuldugu bir donemde yasiyoruz. Asker sayisi onemli olsaydi Çin butun dunyayi yok ederdi ama oyle olmuyor. Turkiye teknolji olarak geriden gelen bir ulke ve bedelli sayesinde orduya yeni teknoloji kazandirilablilr. OLAYA DUYGUSAL YAKLASMAYIN. DAHA DUN 6 SEHIT VERDIK BUNUN BIR NEDENI DE YASANAN GELISMELERI YAKINDAN TAKIP EDEMEMEMIZ. BEDELLI SART. ORDUYU GUCLENDIRMEK LAZIM.
    Cevapla
  • Yerelli 8 yıl önce Şikayet Et
    Zengin para veriyor. Eğitim yetmiyor. Fakir ölüyor. Terörist dağda geziyor. Bir an önce ACİLEN profesyonel profesyonel Ordu...
    Cevapla
  • vitindiş 8 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen Ordu-Millet bağı koparılmasın eyvallah profesyonel askerlik çağımızın gereğidir olmalıdır ancak her Türk evladı 1-2 ay bile olsa o orduda saf tutmalı, emir komuta zincirinde kısa süreliğine de olsa yer almalıdır. Malumunuz dünyanın gözünün olduğu bir bölge ve topraklarda yaşıyoruz silah tutmayı bilmeyen, icap eden savaştan kaçan bir nesil oluşmamalı!
    Cevapla
  • Eren 8 yıl önce Şikayet Et
    Bedelli askerlik istiyoruz
    Cevapla
  • Alı ASLAN 8 yıl önce Şikayet Et
    Gıdın askerlıgınızı yapın gayet keyıflı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı