Gözyaşlarına boğuldu: Karanfil bile bırakamadı!

5 Nisan Avukatlar Haftası etkinlikleri kapsamında Tahir Elçi'nin vurulduğu Yıkıkkaya Sokak'ta bir anma etkinliği düzenlendi.

Gözyaşlarına boğuldu: Karanfil bile bırakamadı!
Gözyaşlarına boğuldu: Karanfil bile bırakamadı!
GİRİŞ 05.04.2016 15:54 GÜNCELLEME 05.04.2016 15:54
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Diyarbakır Barosu tarafından Tahir Elçi'nin vurulduğu Yıkıkkaya Sokak içerisinde düzenlenen anma etkinliğine katılıp, eşinin vurulduğu olay yerine ilk kez giden Türkan Elçi, sokağa karanfil bırakacağı sırada gözyaşlarına boğuldu. Uzun süre ağlayan Türkan Elçi, elindeki karanfilleri yere bırakamadan sokaktan ayrıldı.

Diyarbakır Barosu, 5 Nisan Avukatlar Haftası etkinlikleri kapsamında eski Baro Başkanı Tahir Elçi'nin vurulduğu Yıkıkkaya Sokak'ta bir anma etkinliği düzenledi. Elçi'nin öldürülmesinden sonra vurulduğu sokakta yapılan ilk etkinliğe Türkan Elçi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, HDP milletvekilleri Mithat Sancar ve Meral Danış Beştaş, bölge barolarının başkanları ve çok sayıda avukat katıldı.

Etkinlik öncesinde bölgede görev alan polisler Balıkçılarbaşı semtine gelen avukatlara Sur İlçesi'nde her türlü basın açıklaması ve etkinliğin yasaklandığını söyledi. Yapılan müzakereler sonuç vermeyince HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'u arayarak yardımcı olmasını istedi. Vali Aksoy'un devreye girmesi ile Yıkıkkaya sokağın açık olun kısmında etkinliğin yapılmasına izin verildi.

YORUMLAR 8
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Oh olsun belki bir nebze şehit ailelerinin acısını anlarsınız
    Cevapla
  • F.Bektaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Orda Sezgin Tanrıkulu nu görünce vallahi midem bulandı
    Cevapla
  • T.i.t 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne demis ulu onder Recep Tayyip Erdoğan "Desteklediginiz teror gun gelecek akrep gibi sizide sokacak"
    Cevapla
  • Kral 8 yıl önce Şikayet Et
    Seni teselli etmeye çalışan değil mi teröristlerin cenazesine giden, terörist tv kanallarında boy gösteren;?bunlar ne kadar adi insanlar vallahi billahi, midem bulanıyor...
    Cevapla
  • bilge adam 8 yıl önce Şikayet Et
    çokta iyi oldu pkk avukatına
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!