Din görevlileri Esenler'de toplandı

Esenler, İstanbul'da görev yapan müftü ve din görevlilerini ağırladı.

Din görevlileri Esenler'de toplandı
Din görevlileri Esenler'de toplandı
GİRİŞ 06.04.2016 17:30 GÜNCELLEME 06.04.2016 17:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Toplantıda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, inşa çalışmaları devam eden Cumhuriyet tarihinin ilk yüzde yüz taş camisinin yıl sonunda ibadete açılacağını söyledi.

İstanbul Müftülüğü, aylık olağan din görevlileri toplantısını Esenler'de düzenledi. Esenler Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun yanı sıra; İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Müftüsü Halil Şekerci ve İstanbul'da görev yapan müftüler katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, aylık mutad olarak düzenledikleri toplantılarını bu ay Esenler'de gerçekleştirmekten dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

ÇOK HAYIRLI BİR HİZMET

Geçtiğimiz günlerde Amerika Washington'daki dev külliye açılışa katıldığını ve orada yaşayan Müslümanlar için külliyenin ne ifade ettiğini yerinde gözlemlediğini belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Dünyadaki tüm Müslümanların kafalarını kaldırdığında sadece bizden bir şeyler beklediğine bir kez daha şahit olduk. Külliye açılışına dünyanın değişik yerlerinden gelen Müslümanlar akın etti. Gerçekten çok hayırlı bir hizmet, hiç unutamayacağım bir anıyla oradan ayrıldım" dedi.

7 CAMİ YAPIYORUZ

Göksu konuşmasına şöyle devam etti: "Esenler Türkiye'nin 81 ilini yansıtan demografik bir yapıya sahip. Esenler'de nüfusuna oranla az sayıda cami var. Biz belediye olarak şu anda yedi cami yapıyoruz. Esenler'de el atmadığımız cami kalmadı. Cumhuriyet tarihindeki ilk yüzde yüz taş caminin yapımına devam ediyoruz.  Yıl sonunda  açılışını yapacağız. Otobanın kenarında iki bin kişilik muhteşem bir taş cami yapıyoruz.  Caminin önünde de yüz bin metrekare meydan yapmak için çalışmalarımıza başladık. Kemer Mahallesi'nde de müftülük sitesi inşa edeceğiz. Bunun çalışmalarına da başladık."

Başkan Göksu'nun ardından bir konuşma yapan Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, İstanbul'da görev yapmanın zorluğuna dikkat çekerek, ilçe müftülerine başarılar diledi.

YORUMLAR 1
  • Mümin 8 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi medeniyet ... kravatlı, sakal traşlı (4 mezhepte de haramdır)hangi dinin görevlileri bunlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti