Şehit Binbaşı Ahmet Karaman'ın son sözleri

Nusaybin şehidi Binbaşı Ahmet Karaman arkadaşlarına, “Bu gece kandil... Şehit olmak için ne güzel bir gün... " dediği ortaya çıktı.

Şehit Binbaşı Ahmet Karaman'ın son sözleri
Şehit Binbaşı Ahmet Karaman'ın son sözleri
GİRİŞ 10.04.2016 07:54 GÜNCELLEME 10.04.2016 08:38
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerin döşediği patlayıcının infilak etmesi sonucu şehitdüşen Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman'ın, şehit düştüğü gün silah arkadaşlarına "Bu gece Regaib Kandili, inşallah şehit olacağım" dediği çıktı.

ÖZEL GÖREVE GÖNDERİLMİŞTİ

Vasiyetini hazırladığı öğrenilen ve İstanbul'daki annesinin yanına defnedilmek isteyen Ahmet Karaman'ın Ankara'daki Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı'ndaki birliğinden özel görevle JÖH Taburu ile Nusaybin'e geldiği belirtildi. Ahmet Karaman'ın sabah göreve çıkmadan abdest aldığı ve hazırlanırken bir silah arkadaşına, "Bugün Regaip Kandili, şehit olmak için ne güzel bir gün" dediği öğrenildi. Binbaşı, kısa süre önce de oğlu Beyazıt ve kızı Zühre ile telefonda konuşup, "Şehit olursam sakın ağlamayın, dik durun" diye tembihlemişti. Başında bulunduğu taburun olay saatinde istirahat halinde olması gerekirken görev arkadaşlarını yalnız bırakmamak adına çatışma bölgesini terk etmediği ve teröristlerle mücadeleye devam ettiği kaydedilen kahraman Binbaşı Ahmet Karaman, arzuladığı ve içine doğduğu gibi Regaib Kandili'nde teröristlerin döşediği patlayıcının infilak etmesi sonucu şehitlik mertebesine erişti.

Şehit olmadan birkaç gün önce kızı Zühre'yi arayan Binbaşı Karaman, "Bana bir şey olursa ağlamayın" diye nasihat etmiş.

Şehit olmadan birkaç gün önce kızı Zühre'yi arayan Binbaşı Karaman, "Bana bir şey olursa ağlamayın" diye nasihat etmiş.

ERDOĞAN DA UĞURLADI

Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı cenaze namazı ile defnedilen Ahmet Karaman'ın oğlu Beyazıt ve kızı Zühre tıpkı babalarının tembihlediği gibi cenaze namazında dimdik ayaktaydılar. Şehit binbaşının cenazesi, annesi Rukiye Karaman'ın mezarının İstanbul Pendik Kaynarca'da bulunması nedeniyle burada yani Tepeören Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Sabah

YORUMLAR 27
  • murat İLGİ 1 yıl önce Şikayet Et
    rabbim makamını ali eylesin aslan komtanım fatihler özel harekat hakkari senle gurur duyuyor iyiki birlikte görev aldık rabbim peygamber efendimize komşu eylesin aminn
    Cevapla
  • mecnun omurca 7 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet karaman benim komtanım ve babamdı yanında olamadım keşke komtanımın yerine ben şehit olsaydım
    Cevapla
  • mert 7 yıl önce Şikayet Et
    neden utanacak sen ve senın gibiler utanmsın sizde utanma olsa zaten bu ülke bugunde olmaz aslanım
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    utanma da yok, bir de binbaşının cenazesine gitmiş
    Cevapla
  • Allah hidayet versin 7 yıl önce Şikayet Et
    vatan hainimisinde böyle yazıyorsun Allahtan damı korkun yok mehmet
    Cevapla
  • ramco 7 yıl önce Şikayet Et
    mehmet esas utanacak bırı varsa oda sizssiniz
    Cevapla
  • M.Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    teslimiyetine ve şehadetine kurban olayım ey şehit oğlu şehit. bedrin Aslan'ları ancak bu kadar şanlıydi, Rabbim şefaatine bizleri Mazhar eylesin
    Cevapla
  • İbrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    Şehitlerimizin değeri kelimelerle ölçülemez, ancak Mehmet Akif'in bir şiir üzerinde ifade ettiği duyguları itikadi açıdan doğru değildir, Bedir savaşındaki şehitler ile diğer şehitlerin karşılaştırılması doğru olmaz. Zira hem Kur'an'da hem hadislerde Bedir savaşına katılanlar için özel övgüler vardır. Bu durum tabii ki bizim şehitlerimizin değerini düşürmez, onlar da inşallah cennet ehlidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar