Fetullah Gülen beş ayrı davanın sanığı

FETÖ davasında Fetullah Gülen, İstanbul, Bursa ve Adana'daki beş ayrı davada sanık olarak yargılanıyor.

Fetullah Gülen beş ayrı davanın sanığı
Fetullah Gülen beş ayrı davanın sanığı
GİRİŞ 10.04.2016 13:51 GÜNCELLEME 10.04.2016 13:51
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında yürütülen soruşturmalar sonucunda 15 ilde bin 275 sanık hakkında dava açıldı, sanıklardan 145'i halen tutuklu bulunuyor.

Örgütün bir numaralı ismi Fetullah Gülen, İstanbul, Bursa ve Adana'daki beş ayrı davada sanık olarak yargılanıyor.

"FETÖ" ifadesi, ilk kez geçen yıl 4'ü polis 7 şüpheli hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede kullanıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğüne ait sivil plakalı otomobilin 16 Temmuz 2014'te bir polis memurunun evinin önünden çalınmasına yönelik soruşturma sonucu 7 şüpheli hakkında dava açıldı. 

Usulsüz dinlemeler

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesinde siyasetçiler, gazeteciler ve polis müdürlerinin arasında bulunduğu bazı kişilerin usulsüz dinlendiği iddiasıyla emniyet ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) görevlisi 54 kişi hakkında açılan davada, sanıkların "Paralel Yapı" üyesi oldukları öne sürülüyor. 

"Paralel Yapı" kapsamındaki dinleme iddialarına ilişkin eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'le toplam 50 sanığa Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Sanıkların, siyasetçi, bürokrat, hakim, gazeteci, iş adamı, emniyet müdürü ve insansız hava aracı projesinde yer alanların da arasında olduğu 48 kişiyi farklı isimlerle dinledikleri kaydedildi.

Devlet büyüklerinin kullandığı kriptolu ve kriptosuz telefonların usulsüz dinlenmesiyle ilgili eski TİB Başkanvekili Osman Nihat Şen ve eski TİB Bilgi Sistemleri Daire Başkanı İlhan Elieyioğlu'nun da arasında bulunduğu 7'si tutuklu 28 sanık, "silahlı terör örgütüne üye olmak, devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmek, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs, kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ifşa etmek, bilişim sistemindeki verileri bozmak, yok etmek veya erişilmez kılmak" suçlamasıyla Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıyor.

13 sanık hakkında dava açıldı

Başbakanlığı sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi konutu ile Keçiören ikametgahındaki çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasıyla ilgili 13 sanık hakkında dava açıldı. 

KPSS sorularının sızdırılması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 10 Temmuz 2010'da yapılan KPSS'deki soruların sızdırılmasına ilişkin 230 kişiye dava açtı. Sanıklar "FETÖ kurucu, yöneticisi ya da üyesi olmak", "kamu kurumunun zararına dolandırıcılık" ve "resmi belgede sahtecilik" ile suçlanıyor. 

"Himmet" davası

"Himmet" adı altında müteahhitlerden para toplayarak, FETÖ'nün okul ve kuruluşlarına aktarmakla suçlanan biri tutuklu 5 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet ve zimmet" suçlarından, FETÖ/PDY'ye yakın dershanelerin iki yöneticisinin de Milli Eğitim Bakanlığındaki bir bürokrata tehdit ve hakarette bulunmaktan yargılanmaları, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediyor.

İstanbul'da FETÖ/PDY bağlantılı 5 dava

İstanbul'da FETÖ/PDY bağlantılı 5 dava bulunuyor.

Eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın da arasında bulunduğu 23'ü tutuklu 143 polisin yargılandığı "casusluk ve yasa dışı dinleme" davası, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde sürüyor. 

Selam Tevhid'e kumpas, 25 Aralık soruşturmasındaki usulsüzlükler, Tahşiye grubuna kumpasCan Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı casusluk davası ile 54 hakim ve savcı hakkındaki dava da devam ediyor.

YORUMLAR 6
  • dağlı...dağlı 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu münafık hala yaşıyor mu....soytarılarınıda al....münafık sonun çok hazin olacak...YÜCE ALLAH ..ım.....seni kahrı bela etsin...İSLAM MÜNAFIĞI....HOCA BOZUNTUSU....
    Cevapla
  • ismail hakki efendi 8 yıl önce Şikayet Et
    Vatikandaki papaz lara benziyor yuzunde hic nur varmi allah seni bildigin gibi yapsin
    Cevapla
  • mmed 8 yıl önce Şikayet Et
    iblislik tarihine adını yazdıran nadir beşer altı şahsiyyetlerden biri dir kendileri. Yetiştirdikleri abla görünümündeki androidler kendilerinden yetişmemiş olanlarla evlendirilip nasıl androide dönüştüklerini de gördük. Çok şükür ki memleket bunun örgütünün ağından kurtuluyor.
    Cevapla
  • Esma arslan 8 yıl önce Şikayet Et
    Din istirmarcısı meymenetsiz. Cehennem sen ve senin gibileri için var.
    Cevapla
  • aziz 8 yıl önce Şikayet Et
    Bakalım birileri Mahkeme-i Kübra ' da kaç ayrı davanın sanığı olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi
 THY ile ilgili dikkat çeken iddia! 20 milyar dolarlık anlaşma imzalanıyor