Erdoğan bizzat şikayetçi oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman komedyen hakkında bizzat suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan bizzat şikayetçi oldu!
Erdoğan bizzat şikayetçi oldu!
GİRİŞ 12.04.2016 15:21 GÜNCELLEME 12.04.2016 15:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mainz Savcılığı, şiir kriziyle ilgili iki maddeden incelemesini sürdürüyor.

Deutsche Welle Türkçe servisinin haberine göre Erdoğan, Alman ZDF kanalında 31 Mayıs tarihinde yayınlanan "Neo Magazine Royal" adlı mizah programında kendisi hakkında içinde küfürlü ifadeler geçen bir şiir okuyan Alman komedyen Jan Böhmermann hakkında bizzat suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan'ın suç duyurusunu Alman Ceza Yasası'nın 194'üncü maddesine dayanarak "kişiye hakaret etmek" suçlamasını düzenleyen 185'inci maddesi gereğince yaptığı belirtildi. Alman Ceza Yasası'nın 194'üncü maddesi, hakaret soruşturması başlatılması için mağdurun şikayetçi olmasını öngörüyor. Mainz Savcılığı, Erdoğan'ın suç duyurusunun incelemeye alındığını açıkladı.

Öte yandan Türk hükümeti, Böhmermann'ın 'yabancı devlet adamlarına hakaret" suçunu düzenleyen Alman Ceza Yasası'nın 103'üncü maddesinden yargılanması konusunda da Alman hükümetine sözlü nota vermişti. Alman Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı'ndan uzmanların oluşturduğu komisyon Türkiye'nin talebi üzerindeki incelemelerini sürdürüyor.

Ceza Yasası'nın 103'üncü maddesinden ancak Alman hükümetinin onay vermesi halinde dava açılabiliyor. "Yabancı devlet adamına hakaret" suçlaması 3 yıla kadar hapis cezası öngörürken, normal vatandaşa yönelik hakareti düzenleyen 185'inci maddede öngörülen azami hapis cezası süresi ise 1 yıl.

Mainz Savcılığı, Böhmermann hakkında yapılan suç duyuruları üzerine geçen hafta 103'üncü maddeden soruşturma başlatmıştı. Savcılığın bu maddeyle ilgili başlattığı inceleme de sürüyor.

Fderal Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert dün konuya ilişkin açıklamasında, komisyonun incelemesinin birkaç gün sürebileceğini belirtti. Seibert, Alman anayasasında güvence altına alınan 'temel hakların' hiçbir şekilde müzakereye açık olmadığının da altını çizdi ve Başbakan Merkel için Alman Anayasası'nın 5'inci maddesinde düzenlenen ifade özgürlüğünün 'çok yüksek bir değer' olduğunu vurguladı.

ALMANYA'NIN GÜNDEMİNE OTURDU

Böhmermann vakası bir anda Almanya'nın gündemine oturdu. Federal Hükümet'in atacağı adım beklenirken, Alman siyasetçiler de konuya ilişkin görüşlerini beyan ediyor.

YORUMLAR 1
  • ankara 8 yıl önce Şikayet Et
    hakkıdır olur olmalı da
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekliye temmuz müjdesi: 2 ayrı düzenlemeye gidilecek
Bilet alıp binemeyen Türk kimdi? İşte Titanik ile ilgili daha önce bilmediğiniz 45 sır!