Cansel davasında mahkemeden skandal karar!

Kayseri'de Cansel Buse K.'ya intiharına neden olduğu için tutuklanan matematik öğretmeni Bayram Ö hakkında mahkeme skandal karara imza attı.

Cansel davasında mahkemeden skandal karar!
Cansel davasında mahkemeden skandal karar!
GİRİŞ 12.04.2016 16:31 GÜNCELLEME 12.04.2016 17:16
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Kayseri’de lise öğrencisi 17 yaşındaki Cansel Buse K.'ya cinsel istismarda bulunarak intiharına neden olduğu iddiasıyla tutuklanan matematik öğretmeni Bayram Ö., 3 suçlamadan tahliye olurken, müstehcen fotoğraf göndermek ve almaktan hapis cezasına çarptırıldı. 

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 'Cebir tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'Müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak', 'Çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik' ve 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlarından yargılanan matematik öğretmeni Bayram Ö. ile avukatı, intihar eden Cansel Buse K.'nın babası Mustafa K. ile avukatları Kamil Avşaroğlu hazır bulundu.

TUTUKLU MATEMATİK ÖĞRETMENİ BAYRAM Ö.'NÜN AVUKATI MEDYAYI OLAYI ÇARPITMAKLA SUÇLADI

Tutuklu sanık matematik öğretmeni Bayram Ö., "Pişmanım söyleyecek bir şeyim yok" diyerek savunmasını yaptı. Sanık avukatı Selim Baz ise iddianamenin medyanın yaptığı haberler ile mağdurenin arkadaşlarının ifadelerinden etkilendiğini ileri sürerek, "Yapılan haberlerden dolayı toplumun her kesimi, bakan düzeyindekiler tarafından bile ilgili ilgisiz açıklama yapıldı, olayı çarpıtmış. Medyanın bu baskısından dolayı iddia makamı etkilenmiş, medyanın her zaman haber alma hakkı var ama çarpıtmadan haber yapmalı. Yoksa yargının işini medya yaparsa iş çığırından çıkar. Kamuoyu ve medyanın baskısını anlıyoruz. Ama iddia makamı gerçek delillere bakarak iddianameyi hazırlamalıydı. Bu çarpıtmaları değerlendirmemeliydi. İddia makamı bu baskıyı kaldıramamış, TCK 104 ve 206'dan ceza istemiştir. Ancak müvekkilim yalnızca reşit olmayan bireye cinsel istismar davasından adilce yargılanmalıdır" diyerek savunma yaptı.

CANSEL'İN BABASI MUSTAFA K.: "BEN DE SENİN İÇİN HİKAYE YAZACAĞIM"

Baba Mustafa K. mahkeme heyetinin kararı açıklamak için ara verdiği sırada tutuklu sanık Bayram Ö.'ye dönerek, "Buradan alacağın cezanın önemi yok. Zorbalık nasıl yapılıyor herkes görecek. Ben senin yazdığın hikayeyi satır satır burada okudum. Ben de senin için hikaye yazacağım" dedi.
Mahkeme heyeti, aradan sonra yeniden duruşma salonuna dönerek tutuklu matematik öğretmeni Bayram Ö. hakkında kararını açıkladı. 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanığı 'Nitelikli Cinsel İstismar, Basit Cinsel İstismar, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Bırakmak' suçlarından beraat ettirdi. Ayrıca, nitelikli cinsel istismar suçundan açılan dava, Cansel Buse K.'nın 17 yaşında olmasına rağmen rıza ile ilişkiye girdiği ve şikayet hakkını kullanamadan intihar ettiği için düşürüldü.

Sanık Bayram Ö., TCK 226/3 'cinsel içerikli fotoğraf göndermek' suçundan 1 yıl hapis cezası aldı ancak bu 10 aya indirildi. Mahkeme bu cezayla ilgili olarak hükmün açıklanmasını geriye bıraktı. TCK 226/3'ün birinci fıkrası uyarınca cinsel organını gösteren fotoğrafı almaktan 5 yıl ve 600 gün adli para cezası verildi, bu karar ise 4 yıl 2 aya indirildi. Bayram Ö., yattığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi.
Duruşma çıkışında Cansel Buse K.'nın babası Mustafa K., basın mensuplarının Özgecan olayını hatırlatması ve katillerinin öldürülmesini sorması üzerine, "Ben Özgecan'ın babası kadar meşrebi geniş biri değilim" derken, ailenin Avukatı Kamil Avşaroğlu, "Verilen karardan memnun değiliz. Kararı temyize göndereceğiz" dedi. 

YORUMLAR 17
  • emre 7 yıl önce Şikayet Et
    Özgecanın babasına git de sana adamlık dersi versin. Adamın namusuna niye laf ediyorsun?
    Cevapla
  • gibisi olamadın 7 yıl önce Şikayet Et
    Özgecanın gösterdiği metaneti, sabrı, edebi, terbiyeyi gösterecek çok az insan bulunur. Allah o aileden razı olsun, sabır versin. onlara dil uzatmak edep yokluğudur.
    Cevapla
  • kader 7 yıl önce Şikayet Et
    burada öğretmöene cok ceva verılmesı gerekıyor ogrencısıyle ve yası kucuk kızlarla ılışkıye gırmemesı gerekli cok ceza almalıydı
    Cevapla
  • cdsaw 7 yıl önce Şikayet Et
    CHP'nin son günlerde benzer olaylar hakkındaki çıkışına bakılırsa mutlaka okulların kapatılmasını istemelidir.
    Cevapla
  • murat 7 yıl önce Şikayet Et
    evet sen özge can'in babasi gibi degilsin, cünkü sen adam bile olamamissin... o adamin tirnagi bile olmazsin... ayrica hakimler kanaata gore degil delillere gore karar verir......
    Cevapla
  • mmed 7 yıl önce Şikayet Et
    suçluyu para için savunan avukatların yatacak yeri yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı