Midilli Adası'nda büyük buluşma

Katoliklerin ruhani lideri Francesco, Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Yunanistan Başbakanı Çipras Midilli'de buluştu.

Midilli Adası'nda büyük buluşma
Midilli Adası'nda büyük buluşma
GİRİŞ 16.04.2016 15:49 GÜNCELLEME 16.04.2016 16:51
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Mültecilerin en yoğun bulunduğu Midilli Adasını ziyaret eden Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco, Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Yunanistan Başbakanı Çipras ile Moria kampını ziyaret etti. Göç Politikaları Bakan Vekili Yannis Muzalas da kamp ziyaretinde hazır bulundu. Papa ve Bartholomaos, burada mültecilerin bulunduğu alanı gezdi. Papa bu sırada, özellikle çocuklara yakın ilgi gösterdi. Bir bebeği kucağına alıp öptü. Yaklaşık bir saat süren ziyarette, mülteciler burada zaman zaman gözyaşı döküp yaşam koşullarını anlattı, yardım istedi.

YANINIZDA OLMAYA GELDİK

Kampta mültecilere seslenen Papa Francesco, “Mülteciler, geride her şeylerini bırakmanın acısını taşıyorlar. Buraya sizin hikayelerinizi duymaya ve sadece yanınızda olmaya geldik. Bu insani krize tüm dünyanın dikkatini çekmek için buradayız ve bu krizin çözüme ulaşması çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Konuşmaların sonunda, Papa Francesco, Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Atina Başpiskoposu Leronimos, ortak bir bildiriye imza attı. Bildiride, sığınmacı krizinin durdurulması için uluslararası bir mutabakatın sağlanması çağrısı yapıldı. Bildiride ayrıca, Ortadoğu'daki sorunların barışçıl bir şekilde çözüme kavuşturulması isteğinde bulunuldu ve sığınmacıların evlerine güven içinde dönmelerinin sağlanmasının önemi ifade edildi.

PAPA 10 MÜLTECİYİ YANINDA GÖTÜRECEK

Ziyaret sonrasında Papa'nın, 10 mülteciyi yanında götüreceği de açıklandı. Buna göre, 20 Mart tarihinden önce gelen, özürlü ya da hastalığı bulunan, anne ve babasını kaybetmiş olan farklı uyruklulardan 10 kişinin tespit edileceği açıklandı. 

DUA EDİP DENİZE ÇELENK BIRAKTILAR

Papa Francesco, Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Yunanistan Başbakanı Çipras'ın son adresi Midilli Limanı oldu. Papa buradaki konuşmasında da, Moria kampındaki çağrısını yineledi. Dini liderlerin dualarından sonra kaçak geçişlerde hayatını kaybederler anısına denize çelenk bırakıldı. Bu sırada denizde Yunan Sahil Güvenliği karada da polis sıkı güvenlik önlemleri aldı. Papa törenin ardından Midilli'den ayrıldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 9
  • art 8 yıl önce Şikayet Et
    misyonerlik çalısmalarına devam ediyorlar
    Cevapla
  • Kadir 8 yıl önce Şikayet Et
    Esede halen cit ses yok,isid ile kafayi yemisler.Neymis,isid milyonlarca multeci krizini yaratmis ve Akp yani (Erdogan) Isidi destekliyormus gibi masalarla kendilerini avutuyorlar.
    Cevapla
  • Alli 8 yıl önce Şikayet Et
    Yuzsuzlugun bu kadarina pes.petrol icin guc icin ortadoguyu kan golune ceviren herturlu fitneyi finanse eden kendileri birde utanmadan dua ediyorlar. Yersen.
    Cevapla
  • tunahan 8 yıl önce Şikayet Et
    Suudi,Katarlı,Kuveytli müslüman liderlerin yapamadıklarını hristyanlar liderler yapmış.Bir müslüman olarak mültecilerin dinlerine saygı göstermeleri şartıyla kendilerine teşekkür ediyorum.
    Cevapla
  • Mustafa Öz 8 yıl önce Şikayet Et
    Madem bu kadar iyisiniz, neden bu kadar terörün yaşandığı bölgelerdeki silahların tümü yahudi ve hıristiyan menşeli. İyi iseniz onları engelleyin. Mülteci felan kalmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi
Teleferik faciasından önceki 5 dakika ortaya çıktı! Her ne olduysa 25 saniye sonra oluyor