Askerlik kısalıyor mu?

TSK yeniden yapılanma için düğmeye bastı. Bazı birlikler kaldırılıyor, asker sayısı azaltılıyor. Sayının azalması ile birlikte askerlik süresinin kısalması da gündeme geldi.

Askerlik kısalıyor mu?
Askerlik kısalıyor mu?
GİRİŞ 01.07.2004 11:18 GÜNCELLEME 01.07.2004 11:18

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, savunma bütçesinde bu yıl 4 katrilyon indirime gidildiğini belirtti ve 'İlk kez bu yıl savunma bütçemiz ikinci sıraya indi' dedi.



Sürpriz bir adım atarak savunma bütçesini üçte bir oranında aşağı çeken hükümet, asker sayısında da indirime hazırlanıyor. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Hürriyet’e, savunma bütçesinde bu yıl 4 katrilyon indirime gidildiğini belirtirken, TSK’nın kendi planlaması çerçevesinde asker sayısında indirimi de öngördüğünü açıkladı.



Gönül, hangi birliklerin kaldırılacağı yönündeki soruya, ‘Bunun planlamasını Genelkurmay yapıyor. Zamanı geldiğinde açıklayacak’ karşılığını verdi. Edinilen bilgiye göre, Yunanistan sınırında bir eğitim tugayı ile Çankırı ve Doğu’da iki tugay devre dışı bırakılacak.



ÜÇ ASKERİ İHALE ETKİLİ OLDU



NATO Zirvesi sırasında Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Gönül, ‘İlk kez bu yıl savunma bütçemiz en büyük değil, ikinci bütçe oldu. Milli eğitim bütçemiz savunma bütçemizi aştı’ dedi. Gönül, savunma bütçesinde bu rekor indirimde üç askeri ihaleye ilişkin iptal kararlarının etkili olduğunu da söyledi. Yapılan tasarruflarla 2004 yılı bütçesinde 10 katrilyon 889 trilyon 575 milyon lira olan savunma ödeneği, 6.8 katrilyon liraya düşmüş oldu. 


YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam