İşte Nusaybin gerçeği!

Mardin'in Nusaybin ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından terör örgütü PKK mensuplarına yönelik başlatılan operasyon sürüyor.

İşte Nusaybin gerçeği!
İşte Nusaybin gerçeği!
GİRİŞ 19.04.2016 09:40 GÜNCELLEME 19.04.2016 21:38
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Haber7-Özel

14 Mart'ta Nusaybin'de başlatılan büyük operasyonda hedef 2 hafta içinde ilçeyi teröristlerden temizlemekti. Çünkü; Nusaybin'de ne Sur gibi dar sokaklar ne de Cizre gibi engebeli arazi vardı. Fakat bazı şeyler yolunda gitmedi ve çok sayıda şehit verdik.

KISA SÜREDE ÇOK SAYIDA ŞEHİT VERMEMİZİN SEBEBİ

PKK Nusaybin'de taktik değiştirip binalara tuzakladığı EYP'ler ile güvenlik güçlerini tuzağa düşürdü. Birçok asker ve polisimiz patlayan binaların altında kalarak şehit oldu.

Güvenlik güçleri hat halinde Kuzey-Güney istikametinde ilerlemeye devam etse de PKK'lı teröristlerin mühimmat ve militan desteği bitmediği için operasyon da bir türlü sonuca ulaşılamadı.

TERÖRİSTLER PYD'Lİ VE SURİYE'DEN GİRDİ

Suriye'nin Kamışlı kentinden Nusaybin'e tüneller kazan ve YPS'li teröristlere eğitim vermeye gelen PYD'liler Kobanide kazandığı tecrübeyi Nusaybin'de kullanıyor. Dün TSK'nın Nusaybin'de gerçekleştirdiği operasyonda öldürülen 24 PKK'lının üzerinden çıkan PYD'li kimlikleri de bunu ispatladı. 

PKK İÇİN NUSAYBİN SON KALE

PKK'nın Kandildeki sözde liderleri, Nusaybin'de PYD'lilerin de desteğine rağmen ağır kayıplar vermelerini daha fazla göze alamadı ve dağ kadrosunun ilçeden çekilmesini istedi. Çünkü PKK, Cizre, Sur, Silopi, Yüksekova, Şırnak'tan temizlendi.

Nusaybin, PKK'nın sözde oluşturmak istediği kantonlara bağlayacağı son kale olarak görülüyor. Fakat operasyonlar bu kararlılıkla devam ederse PKK diye bir örgüt kalmayacak.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 59
  • hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    Asker hazır ısınmışken Suriye ye girip pyd yide imha edelim. Kaçtıkları yere kadar kovalayıp tek tek indirelim. Son terörist ölene kadar takibata devam edelim.
    Cevapla
  • alipınar21 7 yıl önce Şikayet Et
    mehmetcik ve polis sizin allahınıza kurban olayım allah sizleri korusun.
    Cevapla
  • Remzi 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence nusaybin ismini de değiştirmek lazım, çok itici ve bize hep terörü hatırlatacak. Daha sevimli bir isim verilsin bu ilçeye.
    Cevapla
  • Kemal 7 yıl önce Şikayet Et
    Tamam tünel var. Tünel varsa ne yaparsın. Sınırı kazarsın, tünel filan kalmaz...
    Cevapla
  • Kozanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanımızın talimatı var tuzaklı evlere girmeyin evi imha edin dedi ve şuan uygulanıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı