PKK bu defa gözünü onlara dikti!

Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar ilçesindeki Ezidi Komutan Kasım Dırbo, PKK'nın Ezidi çocukları kandırıp, silah altına aldığını belirtti

PKK bu defa gözünü onlara dikti!
PKK bu defa gözünü onlara dikti!
GİRİŞ 19.04.2016 12:26 GÜNCELLEME 19.04.2016 12:26
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Peşmerge güçlerinde görevli Komutan Dırbo, Kürdistan Demokrat  Partisi'nin (KDP) resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, "PKK, Ezidi  çocukları kandırıyor. Şengal (Sincar) Dağı'nda okul açma bahanesiyle özellikle  Ezidi kız çocuklarını kendi saflarına katmaya çalışıyor. Silah altına almak  istedikleri çocukları bir cep telefonu alıp, kandırıyor." dedi.
 
Dırbo, Sincar'daki PKK militanlarının, Ezidilerin durumundan  yararlandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
 
"Ezidiler, yerlerinden olup, iç göçmen durumuna düştü. PKK, gizli bir  şekilde bundan yararlanmak istiyor. Ezidilere yaptıklarına bakılırsa, IŞİD'ten  bir farklarının olmadığı görülür."
 
PKK'nın saflarına katılan Ezidi çocukların genellikle 15 yaşında  olduğunu aktaran Dırbo, "Farklı yöntemler kullanarak çocukların beyinlerini  yıkıyorlar. Daha sonra aileleriyle görüşmelerine izin verilmiyor. Şahsen birkaç  aile yanıma gelip, çocuklarının durumunu bana izah etti." ifadelerini kullandı.
 
Örgütün Sincar'da çocuklara karşı yaptıklarının önüne geçilmesi için  çağrıda bulunan Dırbo, Ezidi kanaat önderlerinin en kısa sürede bir araya gelip,  bu örgüte "dur" demesi gerektiğini vurguladı.
 
IŞİD, 3 Ağustos 2014'te Musul'un Sincar ilçesine saldırı düzenleyip,  çok sayıda Ezidi kadın ve çocuğu kaçırmıştı. Söz konusu saldırılardan kaçan  birçok Ezidi, Sincar Dağı'na sığınmak zorunda kalmıştı.
 

YORUMLAR 3
  • muzaffer 8 yıl önce Şikayet Et
    Yahu Allah rızası için şunu benim devletim yapsa ya. Bir cep telefonu kaç kuruş ya, yüzlerce şehitten daha mı önemli. Ezidiye yapın, Güney Doğuya yapın yeterki insanları kazanın.
    Cevapla
  • güven 8 yıl önce Şikayet Et
    para gider,azalıyormuş
    Cevapla
  • kamil 8 yıl önce Şikayet Et
    gebermek isteyen pkk ya katılsın, gebertiriz problem yok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı