Tarsuslu miniklerden vatan hainlerine büyük ders

Tarsuslu minikler Hakkari Yüksekova’daki güvenlik güçlerine işte böyle destek verdi. Minik öğrencilerin yazdığı mektuplar ders niteliğinde.

Tarsuslu miniklerden vatan hainlerine büyük ders
Tarsuslu miniklerden vatan hainlerine büyük ders
GİRİŞ 20.04.2016 09:44 GÜNCELLEME 20.04.2016 10:31

Hakkari Yüksekova’da terörle mücadelede zor anlar yaşayan güvenlik güçlerine yurdun her yerinden destek etkinlikleri, moral içerikli gönderiler yapılırken; bu defa yaşları küçük fakat büyük yürekli miniklerden anlamlı bir mesaj geldi.

Yüksekova’da terörle mücadelede vatan savunmasında canlarını ortaya koyan güvenlik güçlerine Mersin’in Tarsus ilçesinde henüz ilköğretim çağında olan çocuklar ellerinden gelen desteği sağlamak ve morallerini yükseltmek için kağıt ve kaleme sarılıp, içlerinden geçenleri mektuba döktü.

İlçede farklı okullarda öğrenimlerine devam etmelerine rağmen yürekleri tek bir yerde birleşen bu öğrenciler, güvenlik güçlerine sevgi dolu destek mektupları yazdı. Duaların, gönüllerin onlarla birlikte olduğunun dile getirildiği bu mektuplarda tek bayrak tek vatan vurgusu yapıldı. Bunu mektuplara çizdikleri bayraklar çizerek kanıtlayan minikler, hainlere de büyük bir ders verdi. Sözü “Bu gün ağabeylerimiz, yarın biz vatan savunmasındayız” demeye getiren öğrenciler harçlıklarından para biriktirerek, asker ağabeylerine şeker ve kuruyemiş göndermeyi de ihmal etmedi.

Gelen mektuplar ve mektuplarda yazanlar karşısında oldukça duygusal anlar yaşayan Yüksekova’daki güvenlik güçleri, mektupları okudukça hüzünle mutluluğu aynı anda hissetti. Gelecek nesillerin bu duyarlı davranışı ise gözlerinden yaşların akmasına neden oldu.

İŞTE O MEKTUPLARDAN BİR KAÇI...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak