EXPO 2016 Antalya nedir? Ziyaret saatleri ne zaman

EXPO 2016 Türkiye'de ilk defa Antalya'da bugün açılıyor. Birçok ülkenin misafir edileceği EXPO 2016 ile ilgili tüm detaylar haber7.com'da.

GİRİŞ 22.04.2016 15:34 GÜNCELLEME 23.04.2016 09:44
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Olimpiyatlar ve Dünya Kupası'nın ardından en büyük organizasyon kabul edilen Dünya Botanik EXPO'su, 160 yıllık EXPO 2016 tarihinde ilk kez Türkiye'de açılıyor. EXPO 2016 nerede? EXPO 2016'ya ziyaret saatleri ne zaman? EXPO 2016'da konser verecek sanatçılar kimler? EXPO 2016 Türkiye bilet fiyatları nedir? İşte tüm soruların cevabına haberimizden ulaşabilirsiniz. 

EXPO 2016 Antalya ne kadar açık kalacak?

Antalya'nın Aksu ilçesi sınırları içinde kurulan bin 121 dönümlük sergi alanındaki EXPO 2016 Antalya, 191 gün boyunca açık kalması planlanıyor.

EXPO 2016 Antalya ziyaret saatleri nedir?

EXPO 2016 Antalya'yı yaklaşık 8 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Kentin turizm dinamiklerine yeni bir zenginlik olarak katılacak EXPO 2016 Antalya sergi alanına girişler sabah saat 10.00'da başlayıp gece saat 02.00'ye kadar ziyaretçiler kabul edilecek.

EXPO 2016 Antalya bilet fiyatları nedir?

Bugün açılacak EXPO 2016 Antalya girişte kullanılacak sezonluk kart ve biletler için indirim kampanyası 22 Nisan'da gece yarısı sona erecek. EXPO 2016'nın ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacağı 23 Nisan gününden itibaren ise gişe fiyatları geçerli olacak.

İndirimli kampanya boyunca sezonluk kartlar yetişkinler için 60, öğrenci ve 65 yaş üstü olanlar için 30; tek girişlik biletler yetişkinler için 20, öğrenci ve 65 yaş üstü olanlar için ise 10 TL'den satılacak. 23 Nisan'dan sonra geçerli olacak kapı fiyatlarında ise yetişkinler için tek girişlik bilet 60, öğrenci ve 65 yaş üstü için 30, sezonluk kart ise yetişkinler için 180, öğrenci ve 65 yaş üstü için 90 TL'den satılacak.

EXPO 2016 Sergi Alanı’na 0-7 yaş arası çocuklar ile gazi, gazi yakını, şehit yakını ve engelliler ise alana ücretsiz olarak girebilecek.

EXPO 2016 Antalya'nın teması nedir?

EXPO 2016 Antalya'nın teması "çiçek ve çocuk", sloganı "gelecek nesiller için yeşil bir dünya" olacak. Türkiye EXPO 2016 Antalya ile tarihi ve kültürel mirasını, biyoçeşitlilik yönünden zenginliğini, tarımsal ve ekonomik potansiyelini dünyaya tanıtma imkanına sahip olcak. 

Kentin turizm dinamiklerine yeni bir zenginlik olarak katılacak EXPO 2016 Antalya'yı yaklaşık 8 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

EXPO 2016 Antalya ne kadara mal oldu?

Projesi yaklaşık 3 yıldır süren EXPO 2016 Antalya cuma günkü açılışa hazırlanırken, proje yaklaşık 1,7 milyar liraya mal oldu.Türkiye ve diğer ülkelerin bahçe kültürlerinin sergileneceği bir EXPO olması nedeniyle, alanın bitkilendirilmesi ve yeşil dokusu büyük önem arz ediyor.

EXPO 2016 Antalya kaç metrekare alan üzerine kuruldu?

Antalya'nın Aksu ilçesi sınırları içinde kurulan bin 121 dönümlük sergi alanına sahip. EXPO 2016 Antalya, sergi alanında 650 bin metrekare yeşil alan, 300 bin metrekare "ayak basılacak alan", 80 dönüm de göl alanı bulunuyor. Ayrıca sergi alanına gelecek nesiller için yeşil bir dünya temasına uygun olarak 25 bin ağaç dikildi. 

EXPO 2016 Antalya'ya kaç ülke katılacak?

Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) verilerine göre, EXPO düzenlenen A-1 kategorisindeki botanik EXPO'lar içinde en yüksek katılımın olduğu şehir, Japonya'nın Osaka kenti oldu. Osaka'ya 1990 yılında 78 ülke katıldı. 

EXPO 2016 Antalya da, Osaka'nın ardından katılımcı ülke sayısı bakımından en yüksek katılımın gerçekleştiği ülke oldu.

EXPO 2016 Antalya'ya katılmak üzere bugüne kadar 51 ülke sözleşme imzaladı. Bu ülkeler şöyle:"Sudan, Güney Kore, Pakistan, Gürcistan, Türkmenistan, Kenya, Yemen, Nepal, Moritanya, Sierra Leone, Tanzanya, Çin, Japonya, Gine, Senegal, Nijer, Filistin, Bangladeş, Kosova, Katar, Madagaskar, Hollanda, Burundi, Eritre, Komorlar Birliği, Zimbabve, Azerbaycan, Moldova, Benin, İngiltere, Gana, Macaristan, İtalya, Somali, Sri Lanka, Tayland, Hindistan, Myanmar, Kazakistan, Meksika, Uganda, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, Etiyopya, Bosna Hersek, Ukrayna, Güney Afrika Cumhuriyeti, Kamerun, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Almanya, Sırbistan ve Bulgaristan."

EXPO 2016 Antalya'nın resmi olmayan katılımcıları ise Hong Kong, Çin Taipei, Rus Kültür Derneği AŞ olacak.

EXPO 2016 Antalya'da hangi sanatçılar konser verecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını gerçekleştireceği EXPO 2016 Antalya yıldız yağacak. Yerli ve yabancı birçok sanatçı, 112 hektarlık EXPO alanı içerisinde konserler verecek. İşte, EXPO 2016’yı dünyaya duyuracak EXPO 2016 yıldızlar listesi: 

Solo sanatçılar: İngiliz müzisyen Sting, ABD’li şarkıcı ve oyuncu Fergie, Porto Rikolu şarkıcı Ricky Martin, İngiliz pop/rock şarkıcısı Elton John, Fransız Soprano Emma Shapplin, Jose Carreras.

Türk pop müziğinin vazgeçilmez sesleri: Ajda Pekkan, Tarkan Tevetoğlu, Gülşen Bayraktar, Yaşar Günaçgün, Ramazan Kubat ve Nil Karaibrahimgil.

Gruplar: İngiliz Müzik Ödülü sahibi Level 42, Grammy ödüllü ABD müzik grubu Maroon 5, Alman hard rock grubu Scorpions, Heavy metalin öncüsü İngiliz grup Deep Purpleve Türkiye’nin müzik hafızasında vazgeçilmez bir yere sahip olan Türk müzik grubu M.F.Ö.

EXPO nedir?

Expo halkı eğitmeyi, yeniliği paylaşmayı, ilerlemeyi teşvik etmeyi ve işbirliğini desteklemeyi amaçlayan uluslararası bir etkinliktir. Diğer ülkeleri, şirketleri, uluslararası kuruluşları, özel sektör, sivil toplum ve halkı katılması için davet eden ev sahibi ülke tarafından organize edilir. Expolar aynı zamanda en üst düzey karar alıcılardan çocuklara kadar uzanan katılımcı yelpazesinden dolayı, sıra dışı sergiler, diplomatik temaslar, iş toplantıları, kamusal tartışmalar ve canlı gösterilerle çok yönlü bir etkinlik sunar.  EXPO 2016 farklı kesimlerin perspektifinden 4 farklı yararı barındırmaktadır. Uluslararası Toplum için: EXPO işbirliği ve ilerleme için bir diyalog platformudur,Halk için: EXPO eğitim ve eğlence deneyimidir.Ev sahibi ülke için: EXPO ülkenin markalaşması ve gelişmesi için bir araçtır.Katılımcılar için: EXPO uluslararası sosyal yardımlaşmaya ve ekonomik fırsatlara olanak verir.

YORUMLAR 2
  • Selinlara 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman kapanacak
    Cevapla
  • vay be 8 yıl önce Şikayet Et
    vay anasını maroon 5 falan gelecekmiş hayırlı olur inşallah ülkemiz için
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!