PKK'nın belini kıran 3 talimat

PKK'ya karşı sürdürülen operasyonların perde arkasındaki 3 kritik talimatı açıklayan Emniyet Genel Müdürü Lekesiz, çarpıcı bilgiler verdi.

PKK'nın belini kıran 3 talimat
PKK'nın belini kıran 3 talimat
GİRİŞ 22.04.2016 17:41 GÜNCELLEME 22.04.2016 18:00
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, terörle mücadele sürecinde atılan adımlara dair resmi Twitter hesabı üzerinden önemli açıklamalarda bulundu.

Bölgede PKK'ya karşı operasyonlara başlandığında yaşanan gelişmeleri aktaran Lekesiz, teşkilat mensuplarına verilen ve zaman zaman da yinelenen 3 önemli talimatı açıkladı.

İşte Lekesiz'in açıkladığı 3 madde:

"1- Verilen mücadelede hukuk sınırları içinde kalmaya özen gösterilmesi Bu konuda her bir personelimiz azamî derecede özen gösterdi.

2- Teröristle sade vatandaşın ayrılması Kahramanlarımz, ŞEHİT VEYA GÂZİ OLMA PAHASINA DA OLSA, bu ayrıma büyük bir hassasiyet gösterdiler.

3- Asker, jandarma & köy korucu ile uyum ve dayanışma içinde hareket edilmesi Güvenlik görevlilerimiz et ve tırnak gibi mücadele sergilediler."

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör operasyonlarına katılan emniyet mensuplarıyla bir araya gelen Lekesiz, Türkiye'nin son yıllarda sosyal, kültürel, ekonomik açıdan büyük bir koşuşturmacanın içine girdiğini belirterek, ülkenin dünyayla uluslararası münasebetlerini her alanda geliştirdiğini, hatta Ortadoğu'da dünyayla ekonomisini entegre eden tek ülke haline geldiğini söyledi.

YORUMLAR 21
  • diyarbakirli 7 yıl önce Şikayet Et
    yuru be musa seni kimtutar
    Cevapla
  • Musa 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir şehidimi bölge halkının tamamına değişmem.Bu hassasiyet abartıydı.
    Cevapla
  • hamit 7 yıl önce Şikayet Et
    öncelik meclisdeki terörislerdir gerisi kolay çözülür halka teslim edin
    Cevapla
  • gökhan 7 yıl önce Şikayet Et
    çimento kum demiri birarada tutan su olduğu gibi, asker polis vatandaşı birarada tutan, toplum ve millet yapan islamdır.ve islamın temeli sevgidir.inanç hoşgörü uhuvvet ve tesanüddür.
    Cevapla
  • Damar 7 yıl önce Şikayet Et
    Bahsedilen konu maddeleri üçüncül derecede önem arzediyor, bu operasyonun yegane prensibi kararlılıktır .bu kararlılığı tsk hangi cihetten gelirse gelsin bozmaya yumuşatmaya asla izin vermiyor,kararlığın devamı ise güce bağlı eskiden kırılgan olan istikrardan pkk faydalanıyor şantaj ve tehtit aracını bazı siyasileri kullanıp bu tür operasyonları sekteye uğratıyordu, ayrıca dış güçlerden yardım alıyordu , güçlü olmak tehtitlere karşı en iyi kalkandır, güçlü iseniz herkes sizi haklı görür ve takdir eder
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?