Anneler Günü ne zaman kutlanacak? Anneler Günü 2016 şiirleri

Hayattaki var olma nedenimiz , sahip olduğumuz en özel ve güzel varlığımız anneler. Bu hususta evrensel olarak onlara yüklediğimiz anlam ve önemin bir göstergesi olarak tüm annelere yıl içinde bir gün armağan edilmiştir. Anneler günü her yıl Mayıs'ın ikinci pazar günü kutlanıyor.Yani bu anneler günü 8 Mayıs'ta kutlacak. Peki Anneler Günü hediyesi olarak neler alınabilir? Anneler gününe özel ne tür etkinlikler yapılabilir? ve Anneler günü kampanyaları, şiirleri hakkında tüm detaylar haberimizde...

Anneler Günü ne zaman kutlanacak? Anneler Günü 2016 şiirleri
Anneler Günü ne zaman kutlanacak? Anneler Günü 2016 şiirleri
GİRİŞ 06.05.2016 17:41 GÜNCELLEME 06.05.2016 19:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Hayattaki yegane ve müstesna varlığımız anneler. Onlara senede bir gün de olsa bu özel hissiyatı yaşatmamız gerektiği düşüncesindeyiz.Buradan hareketle bu anneler gününde onlara coşkulu bir gün yaşatanız isteği ve zarureti nedeniyle bu haberi paşlaşmayı görev bildik.

Bu yıl anneler günü 8 Mayıs Pazar günü kutlanacak. Önümüzdeki pazar gününe denk geliyor. Peki Anneler günü nedir?, Anneler gününün önemi nedir?, Anneler gününün tarihi nereden gelmektedir? Anneler Günü 2016 yılında hangi güne denk geliyor? Anneler Günü hediyeleri, Anneler günü kampanyaları, Anneler günü şiirleri, Anneler gününe özel ne tür etkinlikler yapılabilir? Anneler günü farklı ülkeler de nasıl kutlanır? Türkiye'de Anneler günü..İşte Anneler Günü ile ilgili bilmediğiniz tüm ayrıntılar haber7.com farkıyla sizlerle...

ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN KUTLANIR - ÖNEMİ NEDİR

Hayatımızın hemen her alanında önemli bir yer tutan annelerimizi bir gün de özel bir şekilde anmak her evladın en büyük isteğidir. Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar gününe denk gelen bu özel günde annelerimize verdiğimiz değeri kendimize has şekilde gösteririz. Anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla tüm dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel gün olan anneler günü bu yıl 8 Mayıs 2016 Pazar gününe denk geliyor. Sevgi ve şefkatlerini üzerimizden eksik etmeyen annelerimiz için özel planlar yapar, onlara verdiğimiz değeri küçük de olsa hediyeler ile kutlarız.

ANNELER GÜNÜ NEREDEN ÇIKMIŞTIR?

Anneler gününün çıkış hikâyesi şu şekilde olduğu söylenmektedir. Amerikalı bir genç olan Jarvis ‘in annesinin vefatının ardından yaşadığı acıyı atlatamamış annesinin yerini hiçbir şeyle dolduramamıştır. Her sene annesinin ölüm yıl dönümü geldiğinde eşsiz bir acı duyar ve bunu etrafındakilere de yansıtırmış. Yine annesinin bir ölüm yıl dönümünde yani Mayıs Ayı’nın ikinci Pazar günü etrafındaki herkesi bir araya getirerek ” bu günün anneler günü olmasını çok istiyorum ve Anneler Günü adıyla her yıl kutlanmasını kabul eder misiniz? Diye sormuştur. Bu düşüncesi herkes tarafından kabul görmüştür ve artık her mayıs ayının ikinci pazar günü anneler günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.

TÜRKİYE'DE ANNELER GÜNÜ

Anneler günü Türkiye'de mayıs ayının ikinci Pazar kutladığımız Anneler günü ilk olarak 1955 yılında kutlanmıştır. Türkiye'de ilk anneler günü 5 Mayıs 1995'tе, Türk Kadınlar Birliğinin girişimiyle, her yıl mayıs ayının ikinci pazar günü" Anneler Günü" olarak kutlanmasına karar verildi. 1955 Yılında, yılın annesi Nene Hatun seçilmiştir. Nene Hatun, Erzurum'da 22 Mayıs 1955'te zatürree hastalığından dolayı 98 yaşında vefat ettiği yılda ödülü almıştır.

2016 ANNELER GÜNÜ FARKLI ÜLKЕLЕRDЕ FARKLI ZАMАNDА KUTLANIR

Anneler Günü Norveç’te Şubat ayının 2. Pazar günü kutlarken Yunanistan'da 2 Şubat tarihlerinde kutlanır. İsrailliler 30 Ocak 31 Mart tarihleri arasında Shevаt 30 dedikleri gün anneler günü kutlamakta. Gürcistan’da ise Anneler Günü 3 Mart tarihinde kutlanır. Kardeş ülkelerde ise 8 Mart Anneler günü kutlanır. İrlanda Nijerya ve Birleşik Krallıklarda Büyük Perhiz 4. pazar günü kutlanır 21 Mart İlkbahar Ekinoks tarihinde ise Yemen, Arap ülkeleri, Suriye, Mısır, Irak, Filistin, Lübnan'da kutlanır.  Slovenya 25 Mart tarihinde kutlanan Anneler Günü, Ermenistan’da 7 Nisan tarihinde kutlanır. Çin Halk Cumhuriyeti Çin takvimine göre, 21 Nisan tarihinde kutlanır. Türkiye içinde yer aldığı ve Brezilya, ABD, Ukrayna, Almanya gibi ülkeler Mayıs ayının ikinci pazar günü anneler günü kutlar.

ANNELER GÜNÜ HEDİYE FİKİRLERİ

Anneler gününde küçük de olsa hediye almak  varlığımızın mimarı annelerimizi mutlu edecektir. Bu mutlu günde annemize hangi hediyeleri alabiliriz? İşte Annelere özel alınabilecek hediyelerden birkaçı. Annelerimize alacağımız küçücük bir hediye onlar için büyük önem taşır. Annemize ona olan sevgilimizi göstermemizin bir aracı olan hediyeleri şunlardan seçebilirsiniz;

Bir Buket Çiçek,

Bir Kutu Çikolata (özel çikolatalı, çiçek meyveler)

Küçük Ev Aletleri,

Duvar Saati,

Giyim Eşyası,

Zücaciye, Mutfak Eşyaları,

Takılar (Kolye, Küpe, Saat.. vb.),

Fotoğraf Çerçevesi,

Annelere Özel Ödül Plaketleri (yılın annesi, yıldızım sensin vb.)

Anneler Günü Hediye Önerileri

Buket Çicek

Kutu Çikolata (özel çikolatalı, çiçek mevyeler)

Züccaciye, Mutfak Eşyaları

Takılar (Kolye, Küpe, Saat.. vb.)

Küçük Ev Aletleri

Duvar Saati

Fotoğraf Çerçevesi

Annelere Özel Ödül Plaketleri (yılın annesi, yıldızım sensin vb.)

Giyim Eşyası

TÜRÜNE GÖRE ANNELER GÜNÜ HEDİYESİ

Geleneksel annelere...

Yemek yapmayı seven, komşularıyla çay kahve günlerinde çeşit çeşit yemek yemeye bayılan geleneksel bir anneniz varsa ona güzel bir yemek kitabı veya çay-kahve takımı gibi hediyeler alabilirsiniz.

Stresli annelere...

Sık yorulan, stresli ve içi rahat durmayan bir anneniz varsa onu kolunuza takıp bir otelin spasına götürebilirsiniz. Veya kendi başına gidebileceği bir yenilenme seansı ehdiye edebilirsiniz. Evde kullanmak için ise yatıştırıcı sabunlar, kremler ve banyo köpükleri alabilirsiniz.

Tasarım düşkünü annelere...

Tasarım düşkünü bir anneniz varsa beğendiği tasarımcıların parfüm, çanta, ayakkabı gibi ürünlerinden hediye alabilirsiniz.

Spor tutkunu annelere...

Spor salonundan çıkmayan, arkadaşlarıyla yüzmeye, yürümeye gitmeye bayılan bir anneniz varsa ona spor yaparken kullanabileceği eşyalar hediye edebilirsiniz. Spor çantası, eşofman takımı, ayakkabılar veya termal taytlar annenizin hoşuna gidebilir.

Her şeyi olan annelere...

Ne aklınıza gelse annenizde zaten çoktan varsa işiniz biraz daha zor olabilir. O zaman bir buket çiçek veya sevdiği çikolatalarla kapısını çalabilir, veya tüm gününüzü ona ayırarak istediği yere onu gezmeye götürebilirsiniz.

Teknoloji sever anneler için...

* Fujifilm fotoğraf çekmeyi seven annelere 307 gram ağırlındaki Instax Mini 8’i hazırladı. Beyaz, mavi, pembe, sarı ve siyah rengi olan makinenin fiyatı 259 TL.

* Sony akıllı telefonlar serisine Xperia Z1 Contact cep telefonunu ekledi. 20.7 megapiksel kameraya sahip, sualtında da görüntü çekme özelliği olan telefonun

fiyatı 2 bin TL.

Bakımlı annelere

* Chanel’in vanilya, portakal ve yasemin çiçeği esanslarından oluşan parfümü Coco Pour Femme’ın fiyatı 376.20 TL.

* Nars’ın kırmızı renkteki Niagara rujuyla annelerin dudakları canlanacak. Fiyatı 73 TL.

* Caudalie’nin yeni Vigne serisinde meyve ve çiçek esanslı parfümler var. Fiyatları 57.50 TL.

Stiline bir dokunuş

* Brooks Brothers’ta rengarenk ayakkabı, çanta ve aksesuarlar var. Bilekliğin fiyatı 645 TL.

* Desa’da stil sahibi anneler için perfore kesimli, fermuarsız deri ceketler, deri çanta ve renkli ayakkabı seçenekleri var. Ayakkabının fiyatı 379 TL.

* Casio hem ışıltılı hem de spor tarzı seven anneler için çelik kasa, taşlı kadran ve safir cam özelliklerini kullanarak Sheen saat koleksiyonunu hazırladı. Dore saatin

fiyatı 439 TL.

Yeme içme

Tatlı annelere...

* Milango Anneler Günü’ne özel hazırladığı çikolataları kırmızı kalpli kutularda sunuyor. Fiyatı 10 TL.

* Godiva anneler için hazırladığı karamel dolgulu, fındıklı Truffes Premieres trüfleri, sınırlı sayıda ürettiği deri kutusunda satışa sunuyor. Fiyatı 58 TL.

Alternatif hediyeler

* Adore Oyuncak’ın yapboz meraklısı annelere Rudolf Ernst’in “Gül Toplayıcıları” tablosuyla hazırladığı yapboz 40 TL, Perre Anatolian Puzzle’ın hazırladığı yapbozlar ise 16.50-68.50 TL arasında.

* Faber-Castell’in Initio serisindeki pembe, metal kurşun kalemin fiyatı 140 avro.

Dekoratif ürünler

* Annesine klasik hediye çiçek alacaklara vazolar Paşabahçe’den.

* Evinin bir köşesinde her an sizi hatırlaması için Tepe Home’dan şekerlik, mumluk Dekorasyon ürünü alabilirsiniz.

EN GÜZEL ANNELER GÜNÜ ŞİİRLERİ

 

Annem

Elim sensin, kolum sen,
Doğrulukta yolum sen.
Sen birazcık üzülsen,
Dayanamam ben annem.

Sevgin her şeye değer,
Tüm sevgini bana ver,
Yanımda yoksan eğer,
Uyuyamam ben annem.

Küsmezsin üzdüm diye,
Kızmazsın bilmem niye,
Gönlündeki sevgiye,
Doyamam ben hiç annem.

Tutunacak dalımsın,
Yanağımda alımsın,
Canım, gülüm, balımsın,
Olamam sensiz annem.

Nejat Sefercioğlu

Anneciğim

Yeniden çocuk olmak,
Senin göğsünde uyumak,
Sevginle büyümek,
Ne güzel anneciğim.

Varlığını bilmek,
Sevginle yoğrulmak,
Seni bir gün kaybetmek,
Korkuların en büyüğü anneciğim.

Necla Pehlivan

Annem

Annelerin en güzeli,
Sensin, benim güzel annem.
Ilık esen bahar yeli,
Sensin, benim güzel annem.

Güneş yüzlü, altın kalpli,
Ağır başlı, tatlı dilli,
Meleklerin eşi sanki,
Sensin benim güzel annem.

Açan çiçek, çağlayan su,
Gülümseyen engin duygu.
Evimizin mutluluğu,
Sensin benim güzel annem.

H. Latif Sarıyüce

Anacığım

Bir gün sılaya geldiğimde,
Bir şeyler sezersen halimde,
Hiç şaşmayasın anacığım.
Başımı koyup dizlerine,
Uzun uzun ağlayacağım
Bütün insanların yerine.

Cahit Sıtkı Tarancı

Annem

Sensin,bana yürümeyi öğreten,
Sütümü içtiren.
Küçüklüğümde beni seven,
Sensin, benim canım annem.

Beni kucağında taşıyan,
Uyutan,
Hep seven,
Sensin, benim canım annem.

Beni seven,
Gezdiren,
Benimle sır paylaşan,
Sensin, benim canım annem.

Sümeyye Bezgin

Annem İçin

Ninniler söyleyerek,
Üzerime titreyerek,
Büyüttün beni.
Sen yorgun günlerinde bile,
Uyumadın, uyuttun beni.
Yemedin, yedirdin
Anlardın çoğu kez konuşmamdan
Bağışlardın suçlarımı,
Yüreğim sevgine muhtaçtı, bilirin.
Şimdi iki dostuz seninle
Düşleri yıkılmış, umutları ezilmiş.
Nice günler geçmiş aradan,
Nice yıllar devrilmiş.
Acıların her türlüsünü tatmışız
Sevmiş, sevilmiş, ağlamış, ağlatmış.
Ama ben yine bilirim ki,
Senin o çilekeş ana yüreğin
Benim için hep sevgiyle çarpacak,
Sonsuza değin.

Ümit Yaşar Oğuzcan

Anneciğim

Anneciğim seni ben,
Çiçeklerden, yemişten,
Sarı saçlı bebekten,
Canımdan çok severim.

Gitme! Hep yanımda kal,
Beni kollarına al.
Pembe gülden daha al,
Yanağından öperim.

ANNELER GÜNÜ ÖZEL KAMPANYALARI

Anneler günü özel bilindiği üzere hemen hemen tüm firmalar ürünlerinde indirime gitmektedir.Genellikle bu indirim furyası giyim ürünlerini kapsamaktadır. Bu nedenle annenize giyeceği bir hediye almak istiyorsanız çok şanslısınız.Bu doğrultuda network alışveriş sitelerinde yada direk mağazalardan annenize uygun çok özel hediyeler alma durumununuz oldukça kolay olacaktır. Ama biz yinede özellikle takı konusunda hatırı sayılır derecede indirimlere sahip bir internet sitesini sizlerle paylaşmak istedik. Aşağıdaki bağlantı adresine tıklamanız sizi direk site içerisine yönlendirecektir.

Anneler gününüzü Haber7.com olarak en içten dileklerimizle kutluyoruz.

 

YORUMLAR 3
  • M.Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Harikaolmuşannelergününde annemesöylerim
    Cevapla
  • toprak 7 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel
    Cevapla
  • MARİA EXİY 7 yıl önce Şikayet Et
    bencede
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!