Ahmet Hakan: Sanıklardan şikayetçiyim!

Şişli'deki evinin önünde saldırıya uğrayan Ahmet Hakan bugün gerçekleşen davada sanıklardan şikayetçi oldu.

Ahmet Hakan: Sanıklardan şikayetçiyim!
Ahmet Hakan: Sanıklardan şikayetçiyim!
GİRİŞ 27.04.2016 15:30 GÜNCELLEME 27.04.2016 15:31

Gazeteci Coşkun'un Şişli'deki evinin önünde darp edilmesine ilişkin 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.Ahmet Coşkun, celse öncesinde verdiği ifadesinde, kendisini darbeden  sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Sanıkları tanımıyorum. Bana saldırı anı kısa bir anda oluştu, yere  düştükten sonra tekme ile bana vuran veya vuranlar oldu. Burnumda ve  kaburgalarımda kırık olduğu tespit edildi. Hastane masraflarımı kısmen sosyal  güvenlikten kısmen de kendi cebimden karşıladım. Bunlarla ilgili herhangi bir  ödeme yapılmadı. Girişimde dahi bulunulmadı. Ben bu yaralanma nedeniyle program  yapamadım. Bundan dolayı zararlarım da oluştu. Sanıklardan şikayetçiyim."
 

KARDEŞİ DE TANIKLIK YAPTI

Duruşmada tanık olarak ifade veren Ahmet Hakan Coşkun'un kardeşi Mahmut Fazıl Coşkun, olayın evinin önünde yaşandığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Bağrışmalar duyunca pencereye yöneldim. 2-3 kişinin Ahmet'e vurmaya çalıştıklarını ve bir an için Ahmet'in de kaçmaya çalıştığını gördüm. Hemen aşağıya indim. Saldırganlara kim olduklarını ve neden yaptıklarını sordum. Olayın ne olduğunu bilmiyordum. Birinin elinde bira şişesi vardı. Sokağın başında polis kulübesi vardı, oraya koştum ve yardım istedim."

Duruşmada, müşteki ve tanıklara gazeteci Coşkun'u darp ettiği iddia  edilen şahıslara ait emniyette çekilmiş fotoğraflar gösterildi ve teşhiste  bulunmaları istendi.Duruşma, sanık avukatlarının savunmalarının alınmasının ardından  eksikliklerin giderilmesi için 13 Temmuz'a ertelendi.
 
10 YILA KADAR HAPİS TALEBİ
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma  Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, gazetede yazdığı köşe yazıları ve televizyon programlarındaki  konuşmalarını tasvip etmedikleri için Coşkun'a husumet besleyen şüphelilerin, bu  kişiyi dövmeyi planladıkları anlatılırken sanık Ahmet Şengüler'in,  "mala zarar verme, kasten silahla yaralamaya teşebbüs, basit yaralama, kemiklerin  kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama ve hakaret" suçlarından 3  yıldan 12 yıl 4 aya kadar, diğer 6 sanığın da "mala zarar verme, kasten silahla  yaralamaya teşebbüs, basit yaralama ve kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek  şekilde kasten yaralama" suçlarından 2 yıl 8 aydan 10'ar yıla kadar hapis  cezasına çarptırılması talep ediliyor.
 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merkez Bankasından enflasyon açıklaması! 'En büyük hedefimiz' deyip duyurdu!
Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankası kaynaklarına ilişkin açıklama