Tarihi eser kaçakçıları sosyal medyada yakalandı

Bizans dönemine ait hamam taşı olarak kullanıldığı düşünülen tarihi eseri 500 bin dolara satmak isteyen 4 kişiyi suçüstü yakalandı.

Tarihi eser kaçakçıları sosyal medyada yakalandı
Tarihi eser kaçakçıları sosyal medyada yakalandı
GİRİŞ 27.04.2016 17:35 GÜNCELLEME 27.04.2016 17:35

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde Antalya İl Jandarma Konutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Burdur İl Jandarma Komutanlığı ile Döşemealtı İlçe Jandarma ekiplerinin koordineli çalışması sonucunda tarihi eser kaçakçılarına gece baskını yapıldı.

Edinilen bilgiye göre, alınan bir istihbaratı değerlendiren jandarma ekipleri tarihi eser kaçakçılığı yapacaklarından şüphelendikleri şahısları izlemeye aldı. 1 yıl süresince teknik ve fiziki takibin ardından zanlıların Döşemealtı ilçesi Dağbeli mevkiinde A.A isimli şahsa ait bir evin bahçesinde sürekli olarak kazı yaptıkları tespit edildi. Zanlıların yakalanmamak ve tarihi eseri yerinden çıkarmadan satmak istediğini belirleyen ekipler teknik takibi sürdürdü. Zanlıların ara ara gelerek kazı yaptığı evde tarihi eser unsuru tam olarak belirlenince jandarma ekipleri tarihi eser alıcısı olarak zanlılarla iletişim geçti.

Kazı yapılan eve gidip tarihi eseri yerinde inceleyen ekipler, Bizans dönemine ait ve hamam taşı olarak kullanıldığı düşünülen 4 metrekare boyutunda balıklı mozaik taşı yerinde gördü ve 500 bin dolar da anlaştılar. Ekiplerin ani baskını sonucu olay yerinde suçüstü yakalanan ev sahibi A.A ile birlikte H.U. B.Y. ve M.K. yakalanarak gözaltına aldı. Ayrıca taşı inceleyen uzmanlar değerinin 500 bin dolardan çok fazla olduğunu belirterek değer tespiti için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Zanlıların ilk sorulama işlemlerinin ardından tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları gerekçesiyle Antalya Adliyesi'ne sevk edildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milli muharip uçak KAAN, ANKA-3 ve İHA’lar birlikte uçacak
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...