Bursa'daki saldırıyı gerçekleştiren örgüt

Bursa'da Ulu Cami yakınında meydana gelen canlı bomba saldırısıyla ilgili tüm şüpheler DAEŞ'i gösteriyor.

Bursa'daki saldırıyı gerçekleştiren örgüt
Bursa'daki saldırıyı gerçekleştiren örgüt
GİRİŞ 27.04.2016 20:13 GÜNCELLEME 27.04.2016 23:40
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Ulucami bahçesi batı kapısında meydana gelen saldırıda canlı bomba öldü, 13 kişi yaralandı. Bursa'nın kent merkezinde bulunan tarihi Ulu Camii yanında gerçekleşen canlı bomba saldırısı sonrası Emniyet ekipleri teröristin kimliğine belirlemeye çalışıyor.

Emniyet canlı bomba saldırısını gerçekleştiren teröristin, terör örgütü DAEŞ militanı olduğunu düşünüyor.

Canlı bomba'nın Cumartesi günü Şanlıurfa'dan Bursa'ya gelen kadın bir terörist olduğu üzerinde duruluyor.

VALİ: SALDIRIYI KADIN TERÖRİST GERÇEKLEŞTİRDİ

Saldırıyı gerçekleştiren teröristin kimliğinin tespiti için emniyet görevlilerinin çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Vali Karaloğlu, en kısa sürede teröristin kimliği ve örgütü hakkında bilgi sahibi olacaklarını belirtti.

Vali Münir Karaloğlu açıklamasında saldırıyı bir kadın teröristin gerçekleştirdiğini ve cesedenin parçalandığını da açıkladı. 

CAMİ AVLUSUNUN EN KALABALIK OLDUĞU AN

Bursa Ulu Cami'nin bahçe kapısında düzenlenen intihar saldırısında dikkati çeken bir detay daha ortaya çıktı. DAEŞ tarafından gerçekleştirildiği düşünülen saldırı Bursa'nın tanınan iş adamlarından Gürcan Derin'in cenaze namazı olduğu ve bu nedenle 700'ü aşkın vatandaşın olay yerinde olduğu zamanda gerçekleşti.

SALDIRIDA YARALANANLARIN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Bursa’da meydana gelen patlamada yaralananların isimleri açıklandı.

Saat 17.26 sıralarında Ulucami’nin batı kapısının önünde canlı bomba bir kadın kendini patlattı. Canlı bomba ölürken, 16 kişi yaralandı. Çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılardan 8 kişi yatırılırken, 8 kişi ise ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Diğer yaralıların sağlık durumlarının da iyi olduğu öğrenildi. Yaralıların isimlerinin Mehmet Ateşer, Mehmet Kul, Emre Çalışkan, Canberk Filiz, İsmail Hakkı Şentürk, Adem Güzel, Bayram Ayhan, Ayşen Öztürk, Fatma Çimen Biçer, Adnan Açık, Özlem Aksızlar, Havva Demirdaş, Fatma Demirdaş, İrem Yıldız, Kader Ölçen ve Tuğba Işık olduğu açıklandı.

     

    YORUMLAR 39
    • akif AN 7 yıl önce Şikayet Et
      ALLAHIN takdiri cami kapısında bomba patlatırsan böyle geberip gidersin zaten zamansız patlamış yoksa daha kötü sonuçlar doğardı geride kalan yaralılara ALLAH tan acil şifalar dilerim inşallah bu son olur tüm vatandaşlara lütfen dikkat edin çevrenizde bilmediğiniz şüpheli haraket edenleri emniyet güçlerine bildirin bunlar her şeyi göze almış ALLAH korkusu yok yaş 25 yazıklar olsun öldükten sonra ebedi hayat cennet-cehennem var orada nasıl hesap verecekler anlamıyorum ALLAH bunları ıslah etsin bu son olur inşallah.
      Cevapla
    • karslı 7 yıl önce Şikayet Et
      türkiyedeki eylemlerin işidle alakası olduğunu düşünmüyorum.zora düşen pkknin hedef şaşirtmaya ve ülkeyi tuzağa çekmeye çaliştiğini görüyorum
      Cevapla
    • esat 7 yıl önce Şikayet Et
      daeş ve pkk türkiyeye karşı ortak hareket etmektedir.
      Cevapla
    • göktürk 7 yıl önce Şikayet Et
      Nedense abd kendi vatandaşlarını nezaman uyarsa türkiye nin bi tarafında bir canlı bomba patlıyor
      Cevapla
    • Hikmet 7 yıl önce Şikayet Et
      Gemlikli kardes valla okadar haklısın ki hayretler içinde yorumları okudum müslüman dinini bilmezse böyle olur isidi de müslüman zanneder tamam abd vs işıd üzerinden algı yapıyor ama örgütü kuran onlar bu yorumları yapanlar hiç işıd haberi okumamış hiç işıd videosu izlememis herhalde Allah uyandırsin.
      Cevapla
    Daha fazla yorum görüntüle
    DİĞER HABERLER
    Alçakça anlaşmayı duyurdu!
    Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...