Sultan, Ankara katliamcısı ile berabermiş

Bursa'da önceki gün Ulu Cami kapısında canlı bombalı eylem düzenleyen kadın teröristin,terör örgütü PKK’yla bağlantılı olduğu ileri sürüldü.

Sultan, Ankara katliamcısı ile berabermiş
Sultan, Ankara katliamcısı ile berabermiş
GİRİŞ 29.04.2016 06:51 GÜNCELLEME 29.04.2016 17:37
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

BURSA'da 23 kişinin yaralandığı 'canlı bomba' eylemini gerçekleştiren kadın teröristin, PKK ile bağlantısı araştırılan Zozan Batur olduğu belirlendi. Zozan'ın, 23 Nisan'da Şanlıurfa'dan bindiği bir otobüste 20 numaralı koltukta yolculuk ederek Bursa ya geldiği belirlendi. Teröristin, "Sultan" adını kullanarak otobüs firmasından sahte isimle bilet aldığı, Bursa'da gözaltına alınan kişilerin yanında kaldığı tespit edildi.

Teröristin, üniversite öğrencilerinin yoğunlukta kaldığı Nilüfer İlçesi Görükle Mahallesindeki bir dairesinde bir kişiyle kaldığı saptandı.

15 KİŞİ GÖZALTINDA

Bursa'da 4 gün geçiren terörist önceki gün patlama yeri yakınına kadar taksiyle geldi. Atatürk Caddesinde cami yakınında taksiden inen 'canlı bomba', 20 metre kadar yürü-dükten sonra Ulu Cami kapısının bulunduğu Kapalı Çarşı'ya açılan sokakta eylemi gerçekleştirdi. Teröristin, çevredeki polisleri görünce panikleyerek elindeki çantada bulunan düzeneği patlattığı sanılıyor. Polis Bursa, Şanlıurfa, İstanbul ve Afyonkarahisar'da 15 kişiyi gözaltına alındı.

TAKSİYLE GELİP KENDİNİ PATLATTI

PKK'lı kadın terörist Zozan Batur'un, otobüs terminalindeki kamera görüntüleri ortaya çıktı. Canlı bombanın dikkat çekmemek için başörtüsü takıp kendini kamufle ettiği ortaya çıktı. Taksiye binen kadın terörist Görükle'ye gitti. 4 gün boyunca keşif yapan kadın terörist, önceki gün yine taksiyle geldiği cami önünde kendini patlattı.

BURSA'DA YAKALANDI

Batman'dan 5 ay önce PKK teröründen korkup kaçan 26 yaşındaki özel güvenlik görevlisi Gökhan Aracı, Bursa'da- ki patlamada yaralandı. 2 çocuk babası Aracı, "Patlama sonrası kaçan insanlar üzerimden geçti, yaşadığımız korku anlatılamaz" dedi. Hastaneye kaldırılan Aracının durumu iyi.

 

KAYNAK: DHA, AA
YORUMLAR 35
  • Toros 7 yıl önce Şikayet Et
    Selahattin eyübinin torunlarına bak Hepsi oldu haçlı uşağı
    Cevapla
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    bu peçenin altına gizleniyorlar
    Cevapla
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Ahmed, Muhammed,Hasan, Hüseyin.:) .zozan,bozan, şivan, velat.... :(
    Cevapla
  • Isa 7 yıl önce Şikayet Et
    iste hiristiyanlar boyle muslumanlara terorist damgasi vuruyorlar.Ama Turk mileti bu oyunu bozacaktir!
    Cevapla
  • faruk 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım sen büyüksün. Belki de bu hainlik için yıllarca hazırlandı, eğitim aldı,kin biriktirdi. Ama bu kadar şiddetli bir patlamayla 2-3 metre yakınındakiler bile hayatını kaybetmediği halde kendisinin parçaları duvarlara yapıştı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün