Diyarbakır'daki ihanet belgelendi

Yaralı teröristleri tedavi eden Gazi Yaşargil ve Selahattin Eyyübi devlet hastanelerinin, ‘silindi’ dediği kayıtlar ortaya çıktı.

Diyarbakır'daki ihanet belgelendi
Diyarbakır'daki ihanet belgelendi
GİRİŞ 29.04.2016 09:29 GÜNCELLEME 29.04.2016 09:29
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi’nde sahte isim ya da başka hastaların üzerinden tedavi edilen PKK / PYD’li teröristlerin silinen kayıtlarına ulaştı. Yaralı asker ve polislerin Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde doktorların ihmali üzerine şehit olduğu iddiasını araştıran Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın çağrısıyla Kobani olaylarını bahane ederek 6-8 Ekim 2014’te kentte ortalığı savaş alanına çeviren teröristlerin, iki kamu hastanesinde sahte isim ve eski hastalara ait kayıtlarla tedavi edildiğini ortaya çıkarmıştı.

1.500 KİŞİ TEDAVİ EDİLDİ

Edindiği bilgilere göre Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi’nde yaklaşık bin 500 kişi usulsüz şekilde tedavi edildi. Soruşturmayı yürüten müfettişler, hastane yönetiminden o döneme ait kayıtları istedi, ancak ‘silindi’ yanıtını aldı. Silinmeden önce duyarlı hastane personelinin kopyaladığı verilere göre, üç gün içinde çoğu Diyarbakır dışından ve Suriye’den gelen yüzlerce kişi, acil servise başvurdu. Kayıtlara göre, acil şikâyetiyle daha önce tedavi olan hastaların bilgileriyle kırsaldan ve Suriye’den gelen PKK ile PYD’li teröristler tedavi edilmiş.  Tedavi masrafları ise SSK’ya ödetilmiş.

KURŞUN VE BIÇAK YARASI

Bir gün arayla farklı kişilerin aynı isimle tedavi edildiği hastanelerde şikâyetlerin büyük bir bölümü, ‘tüfek ve ağır silahlarla ateş sonucu yaralanma’ olarak kaydedilmiş. Bir diğer şikayet ise ‘darp veya çarpma sonucu yaralanma’ ve “bıçak kılıç ve kamayla yaralanma.” Star’ın sadece bir hastaneye ait elde ettiği 664 kişilik hasta kayıtlarına göre, yaralıların 92’si Suriye’den gelen PYD’li terörist.

Star

YORUMLAR 102
  • ne bekliyorsunuz 7 yıl önce Şikayet Et
    Salih Müslüm Türkiyeye Atatürk mozelesine çelenk bırakmak için geldi ?
    Cevapla
  • Vatandas 7 yıl önce Şikayet Et
    Polis asker bişey söylese hemen soruşturma acarsiniz. Bunlara göz yuman yargı ve siyasi görevliler bu millet herseyi görüyor sanmayın ihanetiniz unutulacak..birgün gerçek yargı adil bir şekilde suclulara ve buna göz yuman yetkili herkese hesap soracaktir!
    Cevapla
  • Ankaralı 7 yıl önce Şikayet Et
    Güney doğunun fişini kökten çekmek gerekiyor anlaşılan. Ne elektrik ne su tamamen kurutacaksın bunları.
    Cevapla
  • reset 7 yıl önce Şikayet Et
    MİT in uçan kuştan haberi olmalı, her yerde adamı olmalı, bizim topraklarımızda, ingilizi, fransızı, almanı cirit atarken bizim istihbaratımız hiç bir kayda gerek kalmadan kendi kaydını kendi almalıydı, burada hatamız var maalesef. öz eleştiri yapıp buralardan ders çıkarmalıyız ve sonrasında aynı hataları yapmamalıyız.
    Cevapla
  • Turk dunyasi 7 yıl önce Şikayet Et
    Devlet cozum surecinde uyumustur sehirler ermeni teroristlerle dolmustur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme